Haberler

Kocaeli'de Cumhuriyet Coşkusu Koşuyla Başladı

Kocaeli'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Cumhuriyet Koşusu'nda renkli görüntüler yaşandı.

Kocaeli'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Cumhuriyet Koşusu'nda renkli görüntüler yaşandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet'in 90. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında düzenlediği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun startını verdiği koşuya, AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar ve binlerce vatandaş katıldı. Yarışa katılan yaşlı vatandaşlar seyirciler tarafından yoğun destek alırken, yarışa yaklaşık 2 bin kişi katıldı. 3 kilometrelik halk koşusuna katılarak yarışmacılarla birlikte parkuru tamamlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, Cumhuriyet'in 90. yılında Cumhuriyet'in hak ettiği şekilde kutlamalara başladıklarını ifade etti. Karaosmanoğlu, "Bugün bu ülkede rahat rahat, kardeşçe yaşıyorsak bunu Cumhuriyetimize ve demokrasimize borçluyuz. İşte bir bakıma burada bunun sevincini yaşıyoruz. Bütün halkımızla birlikte Kocaeli'de Cumhuriyetimizi böyle kutlamak istiyoruz. Ben tüm Kocaeli halkını spor yapmaya davet ediyorum. Bütün altyapıları oluşturduk ve devam ediyoruz. Halkımız Kocaeli'nin her yerinde spor yapabilmeli" ifadelerini kullandı.

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ise, "Cumhuriyet'in 90. kuruluş yılı sebebiyle düzenlenen bu koşu daha bir anlamlı oldu. Ülkedeki gelişme ve ilerlemeler, Türk halkının dünya nezdindeki itibarı bu tür çalışmalarla başlıyor. Burada emeği geçen Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve ekibine çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yarışa Bursa'dan katılan emekli öğretmen 85 yaşındaki Kasım Kavuşlu ve 73 yaşındaki Aslin Kitap ise büyük ilgi gördü. Her türlü spor etkinliğine katıldıklarını belirten ikili, el ele tutuşarak 10 kilometrelik parkuru koştu. İkiliye koşuyu merakla izleyen seyirciler alkışlarla destek verdi. Koşuyu beğendiklerini belirten ikili, Avrasya Maratonu ve daha birçok yarışa beraber katıldıklarını dile getirdi.

Yarış, 3 kilometre halk koşusu ve 10 kilometre koşusu olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleşti. 3 km'lik halk koşusunda bayanlarda birinci Sümmeye Erol, ikinci Duygu Turgut, üçüncü ise Fadime Sarı oldu. Bu etapta erkeklerde Furkan Boğahan birinci, İsmail Tilaver ikinci ve Serhat Çungatay da üçüncü olarak ipi göğüsledi. 10 km'lik profesyonel koşuya ise aralarında Faslı, Etiyopyalı ve Kenyalı atletlerin de bulunduğu çok sayıda atlet katıldı. Bu koşuda erkeklerde Faslı Youssef Kamali birinci olurken, Milli Atlet Bekir Karayel ikinci, Kenyalı Moses Too da üçüncü oldu. Kenyalı atlet, şuana kadarki en iyi derecesini Cumhuriyet Koşusu'nda elde ettiğini belirterek, sevincini Kocaelililerle paylaştı. 10 km'lik koşuda bayanlarda Sanem Çağlar birinci, Kenyalı atlet Karangu Jedidah Vanjiru ikinci ve Bahar Doğan üçüncü oldu.

Yarışmada her iki kategoride ilk 10 dereceye giren tüm atletler, derecesine göre madalya ve nakdi ödül aldı. Her iki kategorinin startı Sekapark Otel önünden verildi ve 10 kilometrelik koşu eski Gölcük Yolu takip edilerek Belde A.Ş önünden sahil şeridine dönüldü. Sahil şeridi boyunca da iskeleyi takip eden sporular, Sekapark alanında koşuyu tamamladı. 3 kilometrelik halk koşusunun güzergahı ise Sekapark alanı içinde gerçekleşti. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İlyas Şeker Ak Parti 29 Ekim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title