Haberler

Kırkmağara Ortaokulunun Bilim Fuarı Açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan protokol kapsamında Kırkmağara Ortaokulunca düzenlenen “TÜBİTAK Bilim Fuarının” açılışını İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan protokol kapsamında Kırkmağara Ortaokulunca düzenlenen "TÜBİTAK Bilim Fuarının" açılışını İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci yaptı.

Kırkmağara Ortaokulu Öğrencilerinin tamamen kendi bilgi, beceri ve imkanlarıyla oluşturdukları çalışmalar, bilim fuarını gezen misafirler tarafından beğeniyle karşılandı.

Kırkmağara Ortaokulu bahçesinde yapılan açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Özel, TÜBİTAK temsilcileri Prof. Dr. Ahmet Kılıç Doç. Dr. Mahmut Doğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcıları, Karakol komutanı Köksal Doğru, Okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Programda açış konuşmasını yapan Kırkmağara Ortaokulu Müdürü, Mahmut Demir, "Bilim Fuarları, öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı ve bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan bir eğitim ve öğrenme metodu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bilim fuarları, çevreye bilimsel bir gözle bakmamızı sağlar, kendi yaratıcılığımızın farkına varmamıza, yeni beceriler geliştirmemize ve merak ettiğimiz konular hakkında bilgi sahibi olmamıza katkıda bulunur. Bilim Fuarları, bunların yanı sıra, bilimin hayattaki öneminin kavramasına ve öğrencilerin derslerine daha yüksek motivasyonla devam etmesine yardımcı olur. Öğrencilere belirlediğiniz konularda kendi keşiflerini yapma olanağı sunar" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci de açılışta yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin öğrencilerin, icat yeteneğini ortaya çıkararak hayal gücünü geliştirdiğini söyledi.

Öğrencilerin geleceğine büyük katkı sağlayacak çalışmaların böyle küçük projelerle başladığını belirten İlci," Yani günümüz teknolojisinde gördüğümüz bir araç, bir kayak malzemesi, bir araba, bir uçak sıfırdan yapılmamıştır. Binlerce yıllık birikimin eseridir. Sizlerin de bu yaşlarda başladığınız, yaptığınız bu çalışmalar ileride sizin daha büyük işler yapmanız için vesile olur, Olağanüstü bir çalışma yapıldığı her haliyle belli oluyor. Okullarımızdaki bu güzel etkinlikler bizleri mutlu ediyor. Geleceğimiz olan öğrencilerimize olan güvenimizi arttırıyor. Çok güzel bir ortamda olağanüstü yaratıcılık ve güzel işler yapılmış, Bu etkinlikte emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum"dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ve beraberindekiler fuarda sergilenen eserleri tek tek inceleyip öğrencilerden bilgi aldı. Tüm öğrencilerin katılımı ile değişik alanlarda toplam 27 proje sergilendi.

Ayrıca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan elde kurdele nakış sergisinin de açılışı yapıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Doğan Bekir Özel Metin İlci Yerel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

CHP lideri Özgür Özel: Kabani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kabani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Ahmet Türk: Karar verenler yargıçlar değil siyasiler

Kobani davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Ahmet Türk: Karar verenler yargıçlar değil siyasiler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title