Haberler

Kırıkkale'de 'Okul Liderliğinde Yeni Yaklaşımlar Çalıştayı' Düzenledi

Kırıkkale'de, Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği tarafından (EYUDER) 'Okul Liderliğinde Yeni Yaklaşımlar Çalıştayı' düzenledi.

Kırıkkale'de, Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği tarafından (EYUDER) 'Okul Liderliğinde Yeni Yaklaşımlar Çalıştayı' düzenledi. Çalıştay'da konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız, yapılan çalışmalarla Türkiye'nin global anlamda mukayese edilebilecek imkana sahip olduğunu söyedi.

Kırıkkale'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kırıkkale Belediye Başkanlığı ile Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneğinin (EYUDER) ortaklaşa organize ettiği 'Okul Liderliğinde Yeni Yaklaşımlar Çalıştayı' düzenledi. Kırıkkale Belediyesi Kültür Park Konferans Salonu'nda düzenlenen çalıştaya Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız, Kırıkkale Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, EYUDER Başkanı Adem Çilek, EYUDER Kırıkkale Temsilcisi Sami Yanık ve çok sayıda okul lideri katıldı.

Çalıştayı'nın açılış konuşmasını yapan EYUDER Kırıkkale Temsilcisi Sami Yanık, okul liderlerinin bazen yasal müdürlükle liderlik arasında sıkışmış durumda hissettiklerini belirterek Okul Liderliğinde Yeni Yaklaşımlar Çalıştayı ile birlikte sunulan yeni yaklaşımların bir adım daha öne taşıyacağını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığının e-okul yönetim bilgi sisteminin, öğrencilerin bilgi havuzu olmaktan çıkarılarak daha etkin hale getirilmesi gerektiğini ifade eden EYUDER Başkanı Adem Çilek ise bakanlığın teknik altyapısının uygun olduğunu, optik okuyucularla bin kişilik bir okulun yoklamasının çok kısa sürede yapılabileceğini ve velilere mail yada sms yolu ile bilgi verilebileceğini söyledi. Çilek, bu sayede müdür ve müdür yardımcılarının yarım günlük bir zamanı kazanabileceklerini, bu zamanı da öğrencilerin eğitiminde başarı elde edebilmeleri için harcayabileceklerini belirtti.

Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur ise Çalıştaya önem verdiklerini ve Kırıkkale'de gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşadığını belirterek

çalıştayın gerçekleşmesinde emeği geçen Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner'e Belediye Başkanı Veli Korkmaz'a EYUDER yönetimine Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız'a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Hacı Ali Okur'un ardından bir konuşma yapan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise belediye olarak eğitime her zaman destek vermeye devam edeceklerini ifade etti. Korkmaz, insanla ilgili faaliyet olan eğitime herkesin daha popüler ve daha üretken alanlarda çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi.

Katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığının çalışmaları hakkında bilgiler veren Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız da yapılan çalışmalarla Türkiye'nin global anlamda mukayese edilebilecek imkana sahip olduğunu, 2000 yılından günümüze kadar geçen 12 yıllık sürecin mukayese edildiğinde ise kısa sürede karşılaştırılmayacak kadar çok önemli gelişmelerin kat edildiğini söyledi.

Kırıkkale Valiliği olarak kentte önem verilen konuların başında eğitim geldiğini söyleyen Kırıkkale Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, "Ekonomik ve sosyal kalkınmanın sağlanmasında tüm kademeleri ile eğitimin önemli bir yere sahip olduğu gerçektir. Bu gerçekten hareketle hedef koymak ve o hedef üzerine yürümek, ulaşmak istediğimiz yolda bizlerin işini kolay kılacaktır. İşte biz valilik olarak bunu yapmanın gayreti içerisindeyiz. Gerçekleştirilen ve gerçekleşecek olan projelerimiz, kamu yatırımlarının dışında 400 civarında somut ve sosyal projelerin uygulanması sağlanmış ve halkımızın hizmetine sunulmuştur" dedi.

Çalıştayda daha sonra 'Yönetimi yeniden düşünmek' konulu panel düzenlendi. Panelde Prof. Dr. Ayhan Aydın 'Yönetimde insan ilişkileri', Prof. Dr. Temel Çalık 'Yönetimde insan hakkındaki varsayımları', Doç. Dr. Kürşat Yılmaz 'Eğitim yönetiminde yönetişim ve hesap verebilirlik', Yrd. Doç. Dr. Metin Arslan 'Eğitim ve okul yönetiminde yeni yaklaşımlar' ve Okul Müdürlerinden Necati Bayrakçı 'Eğitim yönetiminde uygulama sorunları' konularında katılımcılara panel verdi. - KIRIKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Veli Korkmaz Kırıkkale Ali Okur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title