Haberler

Kgd'nin 3. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği (Kgd) 3. Olağan Genel Kurulu Yapıldı.

Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

KGD'nin 3. Olağan Genel kurulu Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) yapıldı. AKM'de gerçekleştirilen 3. Olağan Genel Kuruluna Vali Yavuz Erkmen, Zonguldak Belediye Başkan Vekili Celal Kazancı, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Kilimli Belediye Başkanı Ali Arslankılıç, Kozlu Belediye Başkanı Hüdai Dökmeci, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramazan Denizer ve Yönetim Kurulu Üyeleri Eyüp Alabaş ile Muharrem Sarıçam, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Mimarlar Odası Başkanı Turhan Demirtaş, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Hamdi Uçar ile İl Yönetim Kurulu Üyesi Abdülkerim Gün, Mecit Aydın, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mustafa Korkutan ile Merkez İlçe Başkanı Hamdi Ayan, Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Turgut Hamzaçebi ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Menderes Uzun, Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin, Terakki Mahallesi Muhtarı Bülent Ulubay, İşadamı Erdal Şeker, Gazeteci Akay Turan ve gazeteciler katıldı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yanı sıra basın şehitlerimiz anısına gerçekleştirilen 1 dakikalık Saygı Duruşu'nun ardından İstiklal Marşı okundu. Divan Başkanlığı'nı Gazeteci Namık Aşçı yaptı.

Kurulduğu günden bugüne kadar gerek mesleki faaliyetler ve gerekse sosyal ve kültürel etkinlikler konusunda da üzerine düşen görevi yerine getirdiğini belirten Başkan Osman Sav, “Derneğimiz kurulduğu 2003 yılından bu yana yönetici arkadaşlarımızla beraber iyi günlerimiz de oldu, kötü günlerimiz de oldu. Derneğimiz kurulma aşamasında arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde, birçok hedefler koyduk. Hedeflerimize yakın bir çizgide gitmek bizleri çok memnun etti. Bu zaman zarfında birçok etkinliğe de imza attık. Sosyal sorumluluk gereği eğitim anlamında da güzel işler yaptık. Tabi ki hiç kimse dört dörtlük çalışamaz. Medya dört dörtlük olunmaz deniyor ama niyetimiz en iyi şekilde çalışıp, başarı bayrağının seviyesini daha üst noktalara taşıyacağımıza inanıyorum" dedi. Gazeteci olmayan hiç kimseyi üye yapmadıklarını belirten Sav, şunları söyledi:

"Biz dernek olarak kendimize bir ilke koyduk. Her zaman şu üç şeye de karşı geldik. Gazeteci olmayan, faal olmayan ve başkanının ölünceye kadar başkan olduğu cemiyet zihniyetine karşı olduk, karşı olmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda gazeteci olmayan kimseyi de üye yapmadık. Küçük bir örnek vermem gerekirse, gazeteci mesleğimi bırakan kardeşimin üyelikten düşürülmesi için yönetim kuruluna teklif veren ilk kişi ben oldum. Bizim derneğimiz, gazetecilik mesleğine sempati duyanların değil, bir fiil gazetecilik mesleğiyle geçimini sağlayanların derneğidir. Belki çok iddialı söz olacak ama, Başkanlığın nasıl yapılacağını herkese gösterdiysem, bundan sonra da dernek üyeliğinin nasıl yapılması gerektiğini herkese göstermek istiyorum. Az önce de ifade ettiğim gibi, koltuklar ölünceye kadar başkanlık yapmak için değildir. Kendi rızam ile başkanlık görevimi bırakmamdan gurur duydum. Umarım bu hareketimiz birilerine iyi bir mesaj olur. Düz bir üyesi olmaktan bile onur duyduğumuz, derneğimizde bana başkanlık şerefini yaşattığınız için teşekkür ederim.” Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen ise, Karaelmas Gazeteciler Derneği'nin kurulduğu günden bu yana yapılan faaliyetleri yakından takip ettiklerini belirtti. Erkmen, “Basın medya kurumu, halkın duygularını düşüncelerini bizlere ileten aracı ve kutsal bir meslek kuruluşudur. Gazeteciler kendi yörelerinin sorunlarını sahip çıkıp, bunları duyurmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Sadece gazetecilerin yer aldığı birlik ve beraberlik içerisinde bir çatı altında, görev yaptığı dernek arzuluyoruz. Hepimiz Atatürk ilke ve inkılaplarının öncülüğünde çalışıyoruz. Demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Herkesin farklı düşünceleri olacaktır. Bu farklı düşünceler içerisinde eleştiriler de olacaktır ama bu eleştiriler yapılırken kişilik haklarına zarar verilmemelidir. Normal olan eleştiriyi herkesin tabi karşılamasıdır fakat cevap haklarını kullandırılmadığı durumda taraf oluşmuş olur. Bu tür tartışmalar hem eksiktir hem de taraftır. Bu tür konulara dikkat etmek gerekir. Zonguldak'ta görev yapan arkadaşlarımızın da güçlerini kendi yöreleri için birleştirmesi gerekir. Çözülmeyecek sorunlar yoktur önemli olan tek yürek olunduğunda sorunların üstesinden gelmeye çalışmaktır. Zonguldak elindeki potansiyeliyle bu işleri yapabilecek güce sahiptir. Karaelmas Gazeteciler Derneği bir tarafta basın anlamında, diğer tarafta sosyal anlamda güzel işlere imza atmıştır. Çaycuma Şenköy İlköğretim Okulu ve Siirt Şirvan İlköğretim Okulu'na eğitim anlamında yapılan destekler son derece önemlidir. Yine 100. Yıl Bakacakkadı Tesislerinde derneğin meslek içi hizmet adı altında dernek üyesi gazetecilere eğitim sunması çok hoştur. Bu tür çalışmaların önümüzdeki günlerde devam edeceğine inanıyorum. Bu anlamda yeni görev alacak olan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Yapılan oylamada Yaşar Atilla Öksüz, Osman Sav, Harun Ersoy, Çetin Özdemir, Ali Cinal, Abdullah Yılmaç, İbrahim Tığ yönetim kuruluna seçilirken, Bahaddin Arı, Abdullah Karabacak, Aydın Arslanyılmaz denetleme kuruluna getirildiler. Yeni yönetim kurulu ilerleyen günlerde toplanarak yeni başkan seçilecek.

(ET-ET-Y) 26.04.2008 19:15 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title