Haberler

Kdz. Ereğli'de Kur'an Bülbülleri Yarıştı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde İmam Hatip Liseleri arası Kur'an-ı Kerimi ve ezanı güzel okuma ile hafızlık yarışması yapıldı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde İmam Hatip Liseleri arası Kur'an-ı Kerimi ve ezanı güzel okuma ile hafızlık yarışması yapıldı. 6 okuldan 15 öğrencinin katıldığı yarışma sırasında öğrenciler güzel sesleri ile Kur'an-ı Kerim okuyup ezanı seslendirdiler.

Kur'an-ı Kerimi ve ezanı güzel okuma ile hafızlık yarışması Zonguldak İl Birinciliği Ereğli Büyük Anadolu Oteli'de bu gün yapıldı. Programa AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Ereğli Milli Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kılıç, okul idarecileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

"BU YARIŞMANIN KAYBEDENİ OLMAYACAK"

Kdz. Ereğli İmam Hatip Lisesi Müdürü Ramazan Karaoğlu saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada düzenlenen yarışmada kaybedenin olmayacağını belirterek öğrencilere moral verdi. Karaoğlu konuşmasında, "Türkiye genelinde İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen hafızlık, Kuran-ı Kerim'i güzel okuma ve ezan okuma yarışmasının Zonguldak İl seçmelerine celben herkese bizi onurlandırdığı için teşekkür ediyorum. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim bir hayat rehberi, insanları huzura ve mutluluğa götüren evrensel bir mesajdır. Kuranın gönüle huzur veren, sizlerle bu anı paylaşan mutluluğunuzu artıracaktır. Bugün her ne kadar il birincilerini seçmek üzere toplansak da, bu yarışmanın kaybedeni olmayacaktır" dedi.

KDZ. EREĞLİ İMAM HATİP İKİ BİRİNCİLİK KAZANDI

Gün boyu devam eden program sonunda hafızlık yarışmasında Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yunus Yasin Ören birinci, Kdz. Ereğli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Osman Muhammet Ali ikinci, Zonguldak Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Berkan Günay üçüncü oldu. Kur'an-ı Güzel Okuma Yarışmasında ise birinciliği Kdz. Ereğli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Anıl Acar kazandı. Yarışmada ikinciliği Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammet Emin Verimli, üçüncülüğü ise Zonguldak Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emrullah Çiv elde etti. Ezanı güzel okuma yarışmasında Kdz. Ereğli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emre Altıay birinciliği olurken ikinciliği Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Enes Ören, üçüncü ise Zonguldak Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yüksel Gök kazandı.

Yarışmada hafızlık için 3, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma için 6 ve ezanı güzel okuma için 6 olmak üzere toplam 6 okuldan 15 öğrenci ter döktü.

Zonguldak ve diğer illerde birincilerin belli olmasının ardından Kur'an-ı Güzel Okuma yarışmasının bölge finalinin 20 Nisan 2014'te Bilecik, Türkiye finalinin ise 4 Mayıs 2014 günü Bursa'da gerçekleştirileceği öğrenildi. Hafızlık ve Ezanı güzel okuma yarışmasının bölge finalinin 4 Mayıs 2014'ta Sakarya, Türkiye finalinin ise 1 Haziran 2014'te Van'da gerçekleştirileceği bildirildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ercan Candan Ak Parti Türkiye Devrek Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500

Yorumlar (1)

Mehmet Ünsalfindiklili@gmail.com:

yüzünden okumada haksızlık,1 olan öğrencinin okuyuşu hatalı 2. hatta 3. bile zor olacakken nasıl 1. oldu müftüye sormak lazım...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title