Haberler

Kaymakam Güldibi'nden İşadamlarına Çağrı

Güncelleme:

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Tarihi Tarsus Evleri'nin heba olmaması için iş adamları tarafından oluşturulacak bir çatı ile butik otel olarak değerlendirilmesini istedi.

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, yaklaşık 8 ay önce restorasyonu başlayan Tarihi Tarsus Evleri'nin heba olmaması için iş adamları tarafından oluşturulacak bir çatı ile butik otel olarak değerlendirilmesini istedi.

Tarsus Girişimci İşadamları Derneği (TAGİD) Başkanı Faruk Kıraç ve yönetim kurulu üyeleri, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi'ni ziyaret ettiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Güldibi, TAGİD'in tüm üyelerinin başarılı bir çalışma ile pozitif enerjilerini halkın yararınına aktarılacaklarından emin olduğunu ifade etti. Güldibi, kentin en önemli tarihi değerleri arasında yer alan ve restorasyon çalışmaları yaklaşık sekiz ay önce tamamlanan Tarihi Tarsus Evleri'nin, işadamları tarafından oluşturulacak bir çatı ile butik otel olarak kullanılabileceğini ifade ederek, işadamlarının burayı değerlendirebilecekleri yolunda teklifte bulundu.

Milli servet olarak nitelendirdiği Tarihi Tarsus Evleri'nin heba olmaması için bir an önce kullanılması gerektiğine vurgu yapan Güldibi, "Tarsus'ta girişimcilik ruhunun hareketlenmesinin tam zamanıdır. İlerleyen dönemlerde başta sahil bandı ve Çukurova Bölgesel Havaalanı gibi önemli projelere ev sahipliği yapacak olan kentimizde yurt içi ve dışında gelecek olan işadamlarının konaklayabilecekleri butik otellerin kurulması gerekli. Devlet olarak bizler Tarihi Tarsus Evleri'nin restorasyonunu yaklaşık sekiz ay önce tamamladık. 6 ev, 50 yatak kapasitesine sahip. İşadamları bir araya gelerek, Kültür Bakanlığına başvurmaları halinde bu evlerin butik otel olarak kullanılması yolunda bizlerinde desteği tam olacaktır. Milli servetimiz heba olmasın" dedi.

Güldibi, TAGİD üyelerinden, 'Eğitime Bir Işık da Sen Tut' kampanyasına destek olmalarını isteyerek, ihtiyacı olan üniversitesi öğrencilerine burs vermelerini istedi.

Tarsus Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Faruk Kıraç ise, bu önemli teklifi mutlaka değerlendirmeye alarak gerekli araştırmaları yapacaklarını söyleyerek, "TAGİD olarak kentimizde yarar sağlayacak her türlü olumlu çalışmanın içerisinde yer almaktan büyük mutluluk duyarız. Yurt içi ve dışında kentimize gelen işadamlarımızın konaklanma konusunda bizlerde sıkıntı yaşamak istemeyiz" diye konuştu.

Kıraç, önümüzdeki ay içerisinde Gürcistan, Irak ve Mısır gibi ülkelere iş gezileri gerçekleştireceklerini belirterek, "Üç ülke için iş gezisi gerçekleştireceğiz. İş gezilerimiz sırasında başta inşaat ve tekstil sektörleri olacak. Bazı fabrikaları ziyaret ederek, istihdamın nasıl yaratıldığı konusunda fikir alışverişinde bulunacağız. Aynı zamanda önümüzdeki günler içerisinde TAGİD üye çalışanlarına İŞKUR ve Meslek Edindirme Merkezinin işbirliğiyle, çeşitli meslek dallarında kurslar açılmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Şefik Güldibi Tarsus Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title