Haberler

Kastamonu'da Dünya Çocuk Günü'nü Kutlandı

Dünya Çocuk Günü nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kastamonu İl Müdürü Osman Kahraman, Sevgi Evini ziyaret etti.

Dünya Çocuk Günü nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kastamonu İl Müdürü Osman Kahraman, Sevgi Evini ziyaret etti.

Dünya üzerinde yaşayan tüm çocukların içinde bulunduğu durumun daha titizlikle ele alınması ve çocuk haklarının bir kere daha hatırlatılması amacı ile ekim ayının ilk Pazartesi günü kutlanan Dünya Çocuk Günü'nde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kastamonu İl Müdürü Osman Kahraman, İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Sevgi Evine giderek ziyarette bulundu. Kahraman, ziyaret sonrası Sevgi Evinde kalan öğrencilerin moral ve motivasyonlarının artması amacıyla birlikte akşam yemeği yedi. Yemek sırasında öğrencilerle sohbet eden Kahraman, çocuklarla yakından ilgilendi. Kahraman, çocukların sosyal bakımdan daha kültürel faaliyetler içerisinde olmaları için ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Ardından Kahraman, Çocuk Yuvasına da ziyarette bulundu. Yurtta kalan çocuklarla bir müddet sohbet eden Kahraman, çocuklarla birlikte oyunlar oynayarak televizyon izledi. Çocukların Kahraman'a gösterdikleri yakın ilgi ise gözden kaçmadı.

Geleceklerinin teminatı olan çocukların araştıran, sorgulayan, kendine güvenen, yeniliklere açık, demokrasiyi ve çağdaş yaşamı özümsemiş bireyler olarak yetişmelerini sağlamaya çalıştıklarını belirten Kahraman, "Çocuklar bir ulusun geleceğidir. Çünkü bu günün küçükleri olan çocuklar, yarının büyükleridir. İnsanlığın mutluluğu, dünyamızın güzelleşmesi, çocukların korunmasın, iyi yetişmesine bağlıdır. Barış içinde yaşamak, güzellikleri paylaşmak, eğitimle olur. Dünya Çocuk Günü çocuklar arasında ortak duygular oluşmasını, ulusların barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesini amaçlar. Her milletin kendi çocuğuna geleceği gözüyle baktığı, ulusal egemenlik ve kalkınmanın temeli olan çocukların iyi yetiştirilmesi, değişen yaşam koşullarına uyum sağlamaları için gereken ortamların hazırlanması hepimizin ortak çabası ve arzusudur. Yaşama sevincimiz olan, sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bugüne anlam katan çocuklarımızın mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir dünyada yaşamalarını temenni eder, tüm çocuklarımızın Dünya Çocuk Günü'nü kutlarım" dedi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title