Haberler

Kartepe Belediyesi Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri ile Toplantı Yaptı

Kartepe Belediyesi yetkilileri, kanatlı hayvan eti üreticileri ile tavuk çiftliklerinden kaynaklanan kötü kokuların önüne geçilmesi için biraraya geldi.

Kartepe Belediyesi yetkilileri, kanatlı hayvan eti üreticileri ile tavuk çiftliklerinden kaynaklanan kötü kokuların önüne geçilmesi için biraraya geldi.

Sanayisi, tarımı ve doğa turizminin iç içe olduğu ilçelerden biri olan Kartepe'de çevreye daha duyarlı bir yaşamın sağlanması için gerekli tedbirleri almak amacıyla herkesin üzerine düşeni yapması gerektiği düşüncesinden hareket eden Kartepe Belediyesi, tavuk çiftliği sahipleri ile belediye toplantı salonunda bir toplantı gerçekleştirdi.

Kartepe Şirinsulhiye Köyü'ndeki tavuk çiftliği sahipleri ile Belediye Başkan Yardımcısı Bali Holat nezaretinde Ruhsat ve Denetim Müdürü Semra Begeç ve Zabıta Müdürü Selman Çelik bir araya geldi. Kümes hayvanlarının kokusuyla ilgili şikayetlerin yoğun olduğu Nusretiye Mahalle Muhtarı Turan Yıldız'ın da katıldığı toplantıda şikayet konusu kokunun giderilmesi için yapılması gerekenler, alınacak önlemler masaya yatırıldı.

Tarım arazileri ile konut alanlarının içiçe olduğu bölgelerde bu tür sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Başkan yardımcısı Bali Holat, "Kırsal yaşantı içerisinde iken şehirleşmeye başlamış bir ilçeyiz. Böyle olunca bir tarafta sanayisi, turizmi, ulaşımı, tarım alanları, hayvancılığı ve toplu konut alanları ile birlikte yaşamaktayız. Sizler de yatırımcılar olarak bir takım önlemler alarak işinizi yürütürken şikayetlerin önüne geçeceksiniz. Yalnız hayvancılık sektöründe değil, sanayi sektöründen de kaynaklanan olumsuzluklar karşısında etkilenen konut alanında yaşayanların şikayetlerini en aza indirmeye çalışacağız. Bunu hep birlikte el ele vererek, önlemler alarak, kanun ve yönetmeliklere uyarak sağlayacağız" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kartepe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title