Haberler

Kars'ta etkili olan Sibirya soğukları hayatı felç etti

Güncelleme:

Sibirya soğuklarının etkisiyle Kars'ta termometreler eksi 21'i gösterdi. Vatandaşların kirpikleri donarken, araçlar da dondu. Soğuk hava hayatı durma noktasına getirdi.

Kar yağışının ardından Sibirya soğukları Kars'ta etkisini sürdürüyor. Hava sıcaklığının eksi 21 dereceye düştüğü kentte, sokakta yürüyen vatandaşın kirpikleri buz tuttu, hareket halindeki araçlar donarken bir manav ise sebzelerini soğuktan korumak için üzerine battaniye örttü.

Kars'ta Sibirya Soğukları: Kirpikler Dondu, Araçlar Dondu

Kars'ta soğuk hava hayatı durma noktasına getirdi. Soğuktan kapı kilitleri buzla kaplandı. Manavlar, sebzeleri donmasın diye battaniyeli önlem aldı.

HAREKET HALİNDEKİ ARAÇ DONUNCA ATEŞ YAKTI

Öte yandan aşırı soğuklardan Faikbey Caddesi üzerinde hareket halindeki midibüs dondu. Midibüs sürücüsü aracı çalıştırmak için mazot deposunun altında ateş yaktı. Daha sonra çalışan araç yoluna devam etti. Kars'ta soğuktan sokak köpekleri ve yaban hayvanları da nasibini aldı. Bir iş yerinin önünde uyumaya çalışan sokak köpeğinin yüzü buz tutarken, yaban ördekleri ise tamamı donan Kars Çayı'nın açık kalan kısımlarına sıkıştı.

Kars'ta Sibirya Soğukları: Kirpikler Dondu, Araçlar Dondu

Termometrelerin eksi 21'i gösterdiği kentte ağaçlar buzdan çiçek açtı, vatandaşlar sokakta yürümekte zorlandı. Kars'ta hava sıcaklığı gece eksi 25 derece olurken, sabah erken saatlerde termometreler eksi 21'i gösterdi. Soğuk hava etkisini artıracak.

Kars'ta Sibirya Soğukları: Kirpikler Dondu, Araçlar Dondu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kars Hayvanlar Hava Durumu Doğa Yerel Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title