Haberler

Kars'ta doktora saldırıya tepki: Hastane yönetimi tarafından "Beyaz Kod" sistemi devreye sokuldu

Güncelleme:

Kars'ta doktora saldırıya tepki: Hastane yönetimi tarafından "Beyaz Kod" sistemi devreye sokulduKARS Kars'ta doktora saldırıya tepki gösterildi.

Kars'ta doktora saldırıya tepki: Hastane yönetimi tarafından "Beyaz Kod" sistemi devreye sokuldu

KARS Kars'ta doktora saldırıya tepki gösterildi. Maskeli bir kişi tarafından bıçaklanan doktora destek veren sağlık çalışanları hastane önünde toplanarak saldırıya maruz kalan arkadaşlarına destek verdi.

Kars Harakani Devlet Hastanesi bünyesinde görevli ve yaklaşık 3 aydır geçici görevle Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesine hizmet veren Kalp Damar Cerrahisi Uzm. Dr. Murat Ersoy, dün akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişi tarafından evinin önünde bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırgan olay yerinden daha sonra kaçtı. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ersoy ambulansla çalıştığı hastaneye sevk edilerek önce Acil Servise daha sonra da yoğun bakım ünitesine alındı. Burada yapılan tedavilerinin ardından Ersoy taburcu edilerek evine gönderildi.

Kimliği tespit edilemeyen saldırganın yakalanması için çalışmalar aralıksız sürüyor.

Saldırının ardından hastane yönetimi tarafından "Beyaz Kod" sistemi devreye sokuldu. Kars Harakani Devlet Hastanesi ve Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi doktorları ise yaşanan hain saldırıyı kınadı. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Başol Canbakan, "Maalesef hastanemiz hekimlerinden kıymetli mesai arkadaşımız Kalp Damar Cerrahisi Uzman Dr. Murat Ersoy, hain bir saldırıya maruz kalarak bıçaklanmıştır. Kendisi "Hastalarına daha iyi bakacaksın" gibi neye dayandığı ve kime yapıldığı belirsiz bir davranışı gerekçe göstererek yapılan tehdit etmesini ve sonrasında gerçekleştirilen bu saldırıyı başhekimlik olarak nefretle kınıyoruz. Saldırıyı takiben "Beyaz Kod" sistemi devreye sokulmuştur. Olay sonrasında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup konu ile ilgili olarak sürdürülmekte olan hukuki süreçlerin yakın takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum" dedi.

Ayrıca bıçaklı saldırıya uğrayan Ersoy'un Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat ederek olayın gerçekleştiren maskeli saldırgan hakkında şikayetçi olduğu öğrenildi. Polis il genlinde maskeli saldırganın yakalanması için çalışma başlattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kars Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title