Haberler

Karatay'da İstiklal Kur'an Kursu Açıldı

Konya'nın merkez Karatay ilçesinde yapımı tamamlanan İstiklal Kur'an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Konya'nın merkez Karatay ilçesinde yapımı tamamlanan İstiklal Kur'an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Karatay İlçe Kaymakamlığı, Karatay İlçe Müftülüğü ve İstiklal Kur'an Kursu Derneği tarafından düzenlenen törenle İstiklal Kur'an Kursu hizmete açıldı. Kur'anı Kerim tilavetiyle başlayan törene Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İl Müftü Vekili Hamza Küçük, Karatay İlçe Müftüsü H.Hüseyin Arslantürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Ergun, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, dernek yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

İstiklal Mahalle Muhtarı Mustafa Uyanık ve İstiklal Kur'an Kursu Dernek Başkanı Ahmet Keskin'in selamlama ve teşekkür konuşmalarının ardından Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk söz aldı. İstiklal Kur'an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin gayretleriyle 1 yıl gibi kısa bir zaman içerisinde tamamlanan İstiklal Kur'an Kursuna 60'a yakın öğrencinin kayıt yaptırdığını belirten Arslantürk, özellikle bayanlara yönelik Kur'an eğitimine ağırlık verileceğini söyledi. Kur'an Kurslarının toplumun vazgeçilmezlerinden olduğunu belirten Arslantürk, Karatay'da bin 400 öğrencinin yatılı olarak Kuran-ı Kerim dersi, 600 öğrencinin ise hafızlık eğitimi aldığını dile getirdi.

İl Müftü Vekili Hamza Küçük ise, çok güzel bir kursun bölgeye kazandırıldığını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 12 aydan daha az bir sürede yapımı tamamlanan İstiklal Kur'an Kursunun 3 katlı olduğunu ve İstiklal Mahallesi ile civar mahallelere güzel hizmetler vereceğini vurguladı. Kur'an kurslarının camilerin dolmasında büyük önem taşıdığını ifade eden Hançerli, Yenikent köyü Kur'an Kursunun ise tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Kur'an kursunda dini eğitimin yanı sıra bilgisayar dersinin de verileceğini belirten Başkan Hançerli, destek veren ve katkısı olan herkese teşekkür etti.

AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya da, hayırlı bir iş yapıldığını belirterek, Kur'an-ı Kerim öğrenmenin önemine dikkat çekti. İlk ve Orta dereceli okullarda da Kur'an-ı Kerim dersi verildiğini kaydeden Yerlikaya, başta Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ve Karatay Müftüsü H.Hüseyin Arslantürk olmak üzere kursun yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, camiler ve din görevlileri haftasında böyle bir etkinliğin yapılmasının çok anlamlı olduğunu dile getirerek, İstiklal Kur'an Kursunun hayırlı olmasını diledi. Hizmete giren kursun çok amaçlı kullanılacağını dile getiren Altıntaş, özellikle bayanların eğitimine önem verilmesinin gereğine değindi.

Konuşmaların ardından Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ve Karatay Müftüsü H.Hüseyin Arslantürk'e plaket takdim edildi. Ardından protokol tarafından İstiklal Mahallesi Kur'an Kursu'nun kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title