Haberler

Kapadokya Futbol Takımları İçin Gözde Kamp Merkezi Oldu

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesi, futbol takımlarının da gözde kamp merkezi haline geldi.

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesi, futbol takımlarının da gözde kamp merkezi haline geldi. Peribacaları ile ünlü bölgede bu yıl 60'ı aşkın futbol kulübü kamp yapacak.

Her yıl yaklaşık 3 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesi, kültür turizminin ardından spor turizmi ile adından söz ettirmeye başladı.

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve turistik tesislerin yatırımları ile Nevşehir il merkezi ve ilçelerinde çim futbol sahası sayısı 21'e ulaşırken sezon öncesi kamp için bölgeye gelen yerli ve yabancı takım sayısı da her geçen yıl artıyor.

Geçtiğimiz yıl Spor Toto Süper Lig, PTT 1. Lig, Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3. Liginden 57 futbol takımını ağırlayan Kapadokya bölgesi, bu yılda çok sayıda futbol takımına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, Nevşehir il merkezinin yanı sıra Nar ve Kaymaklı beldesi ile, Gülşehir, Avanos, Derinkuyu, Acıgöl, Ürgüp ve Kozaklı ilçelerinde 17'si Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait 17, özel sektöre ait ise 5 olmak üzere toplam 22 çim futbol sahasına sahip olduklarını belirterek kamp dönemi öncesinde sahalarda gerekli hazırlıkların sürdüğünü ifade etti.

Bölgenin rakımı ve iklim şartları ile birlikte futbol takımları için ideal bir kamp merkezi olduğunu vurgulayan Ünlüer:

"Bölgemizde gerçekten bir çok ilde bulunmayan kalitede spor tesislerimiz mevcut. Bu tesislerimizin sayısı her geçen yıl artıyor. Bunun yanında Kapadokya gibi önemli bir turizm merkezi olması sebebiyle 20 bini aşkın bir yatak kapasitesine sahip. Turizm tesislerimizde dünyanın en kaliteli işletmeleri arasında yer alıyor.Bölgeye gelen futbol takımları tesislerimizde yeni sezona hazırlanırken hem de bölgenin tarihi ve turistik güzelliklerini görme imkanı buluyor" dedi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kapadokya Nevşehir Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title