Haberler

Kahta İlçesine Tarım Teknolojileri Fakültesi Kurulacak

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, kurum amirleri ve STK’larla yaptığı istişare toplantısında Kahta ilçesinde tarım teknolojileri fakültesinin kurulacağını söyledi.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, kurum amirleri ve STK'larla yaptığı istişare toplantısında Kahta ilçesinde tarım teknolojileri fakültesinin kurulacağını söyledi.

Kahta Öğretmenevinde düzenlenen istişare toplantısında kurum amirleri ve STK Temsilcileri projeleri hakkında milletvekillerine bilgi verdi. Toplantıda, Kahta'da 2016 yılında yapılan yatırımlar ile 2017 yılında yapılması planlanan yatırımlar konuşuldu. Toplantı sonunda TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Kahta ilçesinde proje aşamasında olan Kahta- Gölbaşı- Adıyaman hızlı tren projesi ve Kahta meydan projesi hakkında bilgi vererek Kahta Tarım Teknolojileri Fakültesinin Kahta ilçesinde kurulacağını söyledi. TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, hızlı tren projesiyle Kahta ilçesinin cazibesinin artacağını belirterek, "Kahta'dan Gölbaşı'na, 200 kilometre uzunluğunda saatte 200 kilometre hıza ulaşabilecek bir hızlı tren projesi için çalışmalara başladık. Bu hem hızlı tren olabilecek hem de yük treni olarak kullanılabilecek" dedi. Teknik olarak imkanların kısıtlı olduğu bir bölgede tüp geçit yapılacağını söyleyen Başkanvekili Aydın, "Güzel Kahta'mıza yakışacak bir geçit yapacağız. Burada proje uzunluğu yaklaşık 630 metredir. Bu projenin 240 metresi kapalı kutu şeklinde olacaktır. Belediyemizin burada imar çalışması yapması, şehir ve imar müdürlüğümüzün destek vermesi, elektrik ve içme suyunun yeniden planlanması gerekiyor. Karayolları müdürlüğü, Kahta Kaymakamlığı ve Kahta Belediyesinin koordineli olarak çalışması durumunda bahsi geçen bölgede bir çalışmanın yapılabileceği düşünülmektedir" şeklinde konuştu.

TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Kahta ilçesinin sanayisinin gelişmesiyle birlikte en büyük özelliğinde bir tarım kenti olduğu belirterek, "20 ziraat mühendisliği öğrencisi gelecek. Böylelikle bu sene 20 ziraat mühendisi yeni eğitim-öğretim yılında Kahta'da eğitim görecek. Bu kılavuzlar henüz hazırlanmadı ama hazırlanacak. Siz hazırlığınızı ona göre yapın, Kahta'mıza hayırlı olsun. YÖK Başkanı gerekirse öğretim görevlilerini kendisinin göndereceğini söyledi. Bu fakülteyi bakanlar kurulundan geçirmek bu kadar zor olmamıştı. İsim değişikliği bakanlar kurulundan geçiyor. Önümüzdeki yıl inşallah Kahta Tarım Teknolojileri Fakültesi tabelası asabiliriz" diye konuştu.

Kahta Öğretmenevinde düzenlenen istişare toplantısına, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, AK Parti Adıyaman Başkanı Abdurrahman Dimez, İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Özer, Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, Bölükyayla Belediye Başkanı Ramazan Yavuz, kurum amirleri ile STK temsilcileri katıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Aydın Ak Parti Adıyaman Kahta Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title