Haberler

Jandarma Aydın'da Kuruluşunun 175. Yılını Törenle Kutladı

Jandarma Teşkilatı kuruluşunun 175. yılı, Aydın’da düzenlenen coşkulu törenle kutlandı.

Jandarma Teşkilatı kuruluşunun 175. yılı, Aydın'da düzenlenen coşkulu törenle kutlandı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törene Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Aydın İl jandarma Komutanı Kurmay Albay Emre Furat, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler, jandarma personeli ile aileleri katıldı.

Genel Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı'nın mesajlarının okunmasıyla başlayan programda jandarmanın önemine değinerek bir konuşma yapan Aydın İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Emre Furat, 175 yıllık Türk Jandarmasını tarihini ve dünyadaki önemini değindi. Jandarma teşkilatının 175. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu, heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Furat, "175 yıllık köklü tarihiyle Jandarma Genel Komutanlığı milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, ulusumuzun bize olan teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan güven ve saygı bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz. Türk Milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında ülkemizin her noktasında, gece-gündüz demeden, sıcak-soğuk, yağmur-çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Yurdumuzun her köşesinde halkla iç içe olarak büyük bir özveri ve heyecanla görev yapan ve bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetlerinin halka açılan penceresi konumunda olan Jandarma, Atatürk İlke ve İnkılaplarının yol göstericiliğinde hukuk devletinin kurallarına uygun, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine saygılı, halkın memnuniyetini sağlayacak şekilde güvenlik hizmeti sunmayı benimseyen ve halkımızla bütünleşmiş, modern teknolojinin bütün imkanlarını etkinlikle kullanabilen, milli, ahlaki ve mesleki değerlerle yetişmiş personeliyle üstün bir vazife anlayışı, büyük bir sorumluluk duygusu ve özveriyle verilen tüm görevleri yerine getirme gayret, azim ve inancı içerisindedir" dedi.

Konuşmaların ardından 175. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Daha sonra Aydın İl Jandarma Komutanlığına bağlı bomba ve uyuşturucu bulma konusunda özel eğitimli köpeklerle yapılan gösteri davetliler tarafından büyük alkış aldı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı Binası önünde Jandarma'nın Kuruluşunun 175. yılı anısına hazırlanan resim sergisinin gezilmesi ve jandarmanın kullandığı önemli malzemelerden oluşan stand davetliler tarafından gezildi. Program davetlilere verilen kokteylle son buldu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adnan Menderes Üniversitesi Abdullah Aslan Erol Ayyıldız Aydın Yerel Haberler

title