Haberler

İzmit'te Kurtuluş Coşkusu

İzmit Kaymakamlığı ve İzmit Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilen Kurtuluş Kutlamaları'nda resmi tören Kültür Tepesi'nde gerçekleştirildi.91.yılında ilk kez ilçe kurumları tarafından organize edilen törene il ve ilçe protokolü yoğun ilgi gösterdi.

İzmit Kaymakamlığı ve İzmit Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilen Kurtuluş Kutlamaları'nda resmi tören Kültür Tepesi'nde gerçekleştirildi. Kurtuluşun

91. yılında ilk kez ilçe kurumları tarafından organize edilen törene il ve ilçe protokolü yoğun ilgi gösterdi.

Önceki yıllarda Kocaeli Valiliği tarafından il bazında gerçekleştirilen kutlama programı bu yıl ilk kez ilçe kurumları tarafından gerçekleştirildi. Kutlama etkinlikleri Kültür Tepesi Atatürk Heykeli'nin önüne çelenk koyulması ile başladı. Düzenlenen törene; Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümlü, İl Genel Meclis Başkanı Fahim Kılıç, İzmit İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Tayfun Atakurt, İzmit İlçe Emniyet Müdürü Güner Yılmaz, İzmit Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın, İlçe Müftüsü Abdülkadir Keşvelioğlu, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Yavuz, İzmit Kadın Meclisi Başkanı Asuman Sert, Muharip Gaziler Derneği, Çanakkale Şehitleri İstiklal Gazileri Varisleri Anma ve Yaşatma Derneği ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunun ardından söz alan İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut İzmit'in kurtuluş programlarının ilçe tarafından gerçekleştirilmesinin önünü açan Kocaeli Valisi Ercan Topaca'ya teşekkür ederek konuşmasına başladı. Bulut İzmit'in doğal bir tarih ve kültür müzesi olduğuna ve pek çok medeniyete ev sahipliği yapmışlığına dikkat çekti.

Konuşmasında üç mutluluğu bir arada yaşadıklarını dile getiren Bulut, "İzmit tarafından ilk kez gerçekleştirilen tören bizler için çok anlamlı. Bundan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Başka bir mutluluk kaynağımız da Kurtuluş Mücadelesi yıllarında Atatürk'ün "vatanseverlerin sığınağı olan bir şehir" olarak tanımladığı İzmit'te O'nun anıtının önünde bu kutlamayı gerçekleştiriyor olmak" dedi. Üçüncü mutluluk sebebini de kutlamalara ev sahipliği yapan Kültür Tepesi projesini de İzmit Belediyesi tarafından hayata geçirilmiş olmasından kaynaklandığını söyleyen Bulut Kültür Tepesi'nin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Halk oyunları gösterileri ve şiirlerle renklenen törende zaman zaman duygusal anlar yaşandı. İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Mustafa Talha Savaş ve Cihangir Kara okudukları İstiklal Marşı sonrası büyük alkış aldılar. İstiklal Marşı okunurken protokol üyeleri ve gaziler duygulandı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk İzmit Kaymakamlığı İzmit Belediyesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
title