Haberler

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı

Meclis toplantısında, toplu ulaşım hizmetlerinden indirimli ya da ücretsiz yararlanma yaşının 65'ten 60'a indirilmesi için Bakanlar Kurulu'nun bir çalışma yapmasıyla ilgili temenni kararı alındı.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, toplu ulaşım hizmetlerinden indirimli ya da ücretsiz yararlanma yaşının 65'ten 60'a indirilmesi için Bakanlar Kurulu'nun bir çalışma yapmasıyla ilgili temenni kararı alındı.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 2012 yılı ilk toplantısı Meclis Başkanvekili Adnan Oğuz Akyarlı başkanlığında yapıldı.

CHP'li bazı belediye meclis üyelerinin Sayıştay kararı üzerine iptal edilen 60 yaş kartlarıyla ilgili "Toplu ulaşım hizmetlerinden indirimli ya da ücretsiz yararlanma yaşının 65'den 60'a indirilmesi için Bakanlar Kurulu'nun çalışma yapması" yönünde temenni kararı alınması önergesi tartışmaya neden oldu.

AK Parti Grup Başkanvekili Kenan Çakar, CHP'li meclis üyelerinin kendilerinden habersiz temenni kararı aldığını, önerge ile belediyenin 60 yaş kartlarının iptaline yönelik zemin hazırlandığını savundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Sayıştay görüşüne uymak zorunda olmadığını, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyelerinin aynı uygulamayı sosyal kart adıyla yürüttüğünü belirten Çakar, "Burada bir metin hatasını düzeltip sosyal kart adıyla uygulayıp iptal etmemek gibi bir yolu tercih etmek var. Her Sayıştay raporu hüküm olsaydı dışarıda bir tane siyasi kişi bulunmazdı. Bu topu tacı atmaktır, sorumluluktan kaçmaktır. Yerel iktidar ipe un sermek için hiçbir bağlayacağı niteliği olmayan istişari görüş doğrultusunda hareket ediyor" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise Çakar'ın sözlerine tepki göstererek, "Burası Bakanlar Kurulu değil" dedi. Çakar ise "Burası Bakanlar Kurulu değil diyorsunuz ama Bakanlar Kurulu'na gönderilmek üzere temenni kararı alıyorsunuz" diye konuştu.

CHP Grup Sözcüsü Murat Bakan ise şöyle dedi:

"Sayıştayın istişari görüşü doğrultusunda oluşan bir durum. Bu yönetmeliği yürürlüğe koymak için Sayıştaya göndermek zorundayız. Sayıştay (hukuki dayanağı yok) diyor. Aynı yasa maddesi bu konuda karar almaya yetkili organın Bakanlar Kurulu olduğunu söylüyor. Önergemiz bu çerçevede ulusal çözüme katkı sunma amaçlıdır. Burası İzmir. Büyükşehir Belediyesi'nin tutuklu Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç'e 16 tane Sayıştay sorusu soruldu. Türkiye Cumhuriyeti'nde 3 bine yakın belediye var. İlama bağlanmayan Sayıştay raporlarının özel yetkili mahkemeler aracılığıyla sorulduğu tek kent İzmir. Biz yasalara uymak zorundayız. Hassasiyetle hareket ediyoruz."

Tartışmaların ardından temenni kararı niteliğindeki önerge AK Parti grubunun karşı oyuna rağmen meclis tarafından oy çokluğuyla kabul edildi.

Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi Denitim Komisyonu üyeliklerine CHP'den Mustafa Doğan, Günsel Sağlam, Halil Serbeş, Yunus Çankal ile AK Parti Grupbaşkanvekili Yusuf Kenan Çakar seçildi. İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı şirketlerin sermaye artırım kararı da oy çokluğu ile kabul edildi.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yusuf Kenan Çakar Ak Parti Sayıştay Yerel Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title