Haberler

İyi-Der'den Kardeşlik Buluşması

lim Yardımlaşma ve İrfan Derneği’nin (İYİDER) geleneksel Kardeşlik buluşması, İstanbul’da sevinç ve coşkuyla gerçekleştirildi.

lim Yardımlaşma ve İrfan Derneği'nin (İYİDER) geleneksel Kardeşlik buluşması, İstanbul'da sevinç ve coşkuyla gerçekleştirildi.

İstanbul Fatih İYİDER'in öncülüğünde ve Kilis İYİDER, Ankara İYİDER ve Kahramanmaraş İYİDER yöneticilerinin de katılımıyla kardeşlik buluşması kapsamında her dört ilde teşkilatlanan İYİ-DER üyeleri Fatih Belediyesi'ne ait Topkapı Sosyal Tesisleri'nde kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltıyı müteakiben İstanbul'un fethinin önemli sembollerinden Topkapı Surları'nın içinden yaya olarak geçilerek panorama 1453 Fetih Müzesi ziyaret edildi. Başarılı müzecilik ve katılımcılara sağlanan dijital rehberler ile yürüyüş sırasında geçilen mekanların tarihi gerçekliği ve ecdadın fetih ruhu müşahede edildi. Müze ziyaretini müteakiben civardaki, Mevleviliğin Konya'dan sonra en önemli merkezi sayılan ve Şeyh Galip, Itrı, Ali Nutki Dede, Hammamizade İsmail Dede Efendi ve daha nicelerinin içinden yetiştiği Yenikapı Mevlevihanesi'nde Ahmet Yılmazkurt'dan Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Mehmet Eker'den ilahi dinlendi.

İYİ-DER için gelenekselleşen İstanbul Buluşmasının ikinci gününde Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü piknik sahasında tertip edildi. Fatih Sultan Mehmet'in fetih sırasında otağını kurduğu, saray ve askeri törenlerin düzenlendiği yer olan Davutpaşa Kampüsü, Kardeşlik Buluşmasının spontane gündemi haline gelen 'fetih' temasına önemli bir katkı sağladı.

Konferans Salondaki program, Burhan Koca'nın sunumu ve sırasıyla Bıçakcı Alaaddin Cami İmam Hatibi İsmail Kaya'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti, Fatih İYİDER Başkanı Mehmet Yolcu'nun 'hoş geldiniz' konuşması, Kilis İYİ-DER Başkanı Murat Pehlivan'ın, Ankara İYİ-DER Başkanı Hüseyin Ünal'in ve Kahramanmaraş İYİ-DER Başkanı Ömer Yenipınar'ın ve Mustafa Acarlıoğlu konuşmaları ile devam edildi.

Katılan misafirler adına Kilis, Ankara ve Kahramanmaraş İYİDER Başkanlarına İstanbul Fatih İYİ-ER'in Osmanlı Mührü temalı plaketleri hediye edildi, Etkinlik, kanaat önderi Ali Uğur Özkeleş'in konuşması ile tamamlandı. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İrfan Derneği İstanbul Kilis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title