Haberler

İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması

Melikgazi Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Bir Sen Sendikasının Ortaklaşa Organize Ettiği, "İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma" Yarışması Sonuçlandı. Dereceye Girenlere Ödülleri Düzenlenen Törenle Verildi.

Melikgazi Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Bir Sen Sendikasının ortaklaşa organize ettiği, "İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma" yarışması sonuçlandı. Dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

İlköğretim ve Lise olmak üzere 2 kategoride yapılan yarışmaya toplam 56 okul katılırken, Cevdet Sunay Anaokulu'na giden 5 yaşındaki Nida Arabacı, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını da eksiksiz ve tam olarak okuyarak katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonunda düzenlenen programa Vali yardımcısı Ali Mantı, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Eğitim Bir Sen Sendikası genel mali sekreteri Ahmet Özer, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube müdürleri, İlçe Milli eğitim Müdürleri çok sayıda öğrenci, öğretmen ve veli katıldı.

Yarışmaya katılan toplam 56 öğrenci, jüri üyeleri ve katılımcılar önünde İstiklal Marşının 10 kıtasını da okuyarak dereceye girmek için kıyasıya mücadele ettiler.

Programa konuşmacı olarak katılan Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı Mehmet Doğan, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Aydın Kalkan ve Vali yardımcısı Ali Mantı ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar.

Birincilere diz üstü bilgisayar, ikincilere dijital fotoğraf makinesi, üçüncülere bisiklet ve bütün yarışmacılara birer çeyrek altın ve çeşitli hediyelerin verildiği yarışmada, Jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme neticesinde ise; İlköğretim dalında birinci İncesu İsmail Şahbaz İ.Ö.O.'dan Büşra Akdeniz, ikinci Talas Şehit Binbaşı Mahmut Şahin İ.Ö.Okulundan Ezgi Arslan, üçüncü Develi Mehmet Akif Ersoy İ.Ö. Okulundan Ahmet Bedirhan Erol olurken, Lise dalında ise birinciliği Melikgazi Mustafa Eraslan lisesinden Ceren Avcılar, ikinciliği Ali Rıza Özderici Anadolu İ.H. lisesinden Mahmut Gökhan Özkan, üçüncülüğü ise Sema Yazar Anadolu lisesinden Hikmet Furkan Özdere ödüllerin sahipleri oldular. Yarışma da ayrıca 6 adet de mansiyon ödülü verildi.

Yarışmanın en ilgi çeken öğrencisi ise ana okuluna giden 5 yaşındaki Nida Arabacıya ise Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç tarafından diz üstü bilgisayar armağan edildi.

(SE-SE-Y) 14.03.2008 09:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title