Haberler

İspirli Anayasa Mahkemesine Başvurdu

Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli, 6 Aralık 2012 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6360 Sayılı Büyükşehirlerle ilgili yeni düzenlenme getiren kanunla ilgili itiraz başvurusunu Av.

Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli, 6 Aralık 2012 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6360 Sayılı Büyükşehirlerle ilgili yeni düzenlenme getiren kanunla ilgili itiraz başvurusunu Av. Mutluay Çelik vasıtasıyla 4 Ocak 2013 günü Anayasa Mahkemesine iletti.

Konunun ilk gündeme getirildiği 2011 yılından bu yana, Büyükşehir ya da Bütünşehir olarak adlandırılan idari yapı değişikliğine, karşı çıkan Beldibi Belediye başkanı İdris İspirli, Anayasa Mahkemesine yapılan başvurunun bireysel bir başvuru olduğunu açıkladı. İspirli yaptığı açıklamada, "Biz perşembenin gelişini çarşambadan görerek, bir yılı aşkın süredir belde ve köy tüzel kişiliklerinin kaldırılmasının çok yanlış olacağını ve bu durumun belde ve köylerde yaşayan vatandaşların yanı sıra, Bütünşehir kapsamında yaşayan tüm vatandaşların hayatını ve geleceğini olumsuz etkileyeceğini, gerekçeleriyle birlikte kamuoyuna aktardık. Ayrıca, konuya taraf tüm kişi ve kurumlara mektuplar yazdık. 9 bin yaşayanı 66 bin seçmeni olan Beldibi Beldesinde, 'Belediyem Kapanmasın, Beldibi Kararmasın' kampanyası kapsamında toplanan 5 bin imzayı da Bakanlık, Meclis ve konuya taraf diğer kişi ve kurumlara gönderdik. Sonuçta, çok yoğun mücadelemize rağmen, tek bir partinin yani iktidarın Meclisteki koltuk sayısı kadar bile olmayan bir destekle, diğer tüm partilerin muhalefetine rağmen,

Büyükşehirle ilgili düzenleme yasası Meclisten geçti, Sayın Cumhurbaşkanınca onaylandı ve 6 Aralık 2012 günü yürürlüğe girdi. Bu kadar tepki gören ve iktidar mensuplarının savunmakta terlediği ve halen köy köy dolaşılarak destek arandığı bir yasanın niçin ve neden çıktığının, tüm kamuoyu gibi bizlerde elbette farkındayız" dedi.

Yaptıkları tüm itiraz ve toplumun sesine rağmen yasanın yürürlüğe girdiğini belirten İspirli, "Biz, mevcut hukuk sistemimizde yani iç hukuk olarak son merci olan Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkımızı kullandık. Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkımızı, hem Beldibi Belediyesi Tüzel Kişiliğini temsilen Belediye Başkanı olarak, hem de vatandaş İdris İspirli olarak kullandık. Bizim düşüncemize ve Avukatımız Mutluay Çelik'in değerlendirmelerine göre, 6360 Sayılı Yasa, Anayasamızın 2, 10, 11, 67, 90, 123, 124, 125, 126 ve 127 maddelerinde düzenlenen anayasal haklar ile uluslararası bazı sözleşme ve antlaşmaları ihlal eder niteliktedir" dedi.

Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve kendilerinin de kesinlikle hukukun üstünlüğüne inandıklarını söyledi. İspirli, hukukun kendilerine tanıdığı hakkı kullandıklarını söylerken, başvurunun sonucunu bekleyip göreceklerini söyledi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İdris İspirli Gazeteler Beldibi Yerel Haberler

ABD'ye kaçak yoldan giren Türk vatandaşının söyledikleri Elon Musk'ı da şaşırttı

ABD'ye kaçak yoldan giren Türk vatandaşının söyledikleri Elon Musk'ı da şaşırttı

Araç sahiplerinin yüzünü güldürecek haber: Benzine 1 lira 54 kuruş indirim bekleniyor

Araç sahiplerinin yüzünü güldürecek haber: Benzine 1 lira 54 kuruş indirim bekleniyor

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

İran, Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin düşmesine ilişkin ön raporu yayımladı

İran, Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin düşmesine ilişkin ön raporu yayımladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title