Haberler

İlköğretim Okulu Öğrencilerine Gazetecilik Mesleğini Anlattılar

Muş'un bulanık ilçesinde, gazeteciler tarafından vali selahattin hatipoğlu kız yatılı ilköğretim okulu öğrencilerine gazetecilik mesleği anlatıldı.

Muş'un Bulanık ilçesinde, gazeteciler tarafından Vali Selahattin Hatipoğlu Kız Yatılı İlköğretim Okulu öğrencilerine gazetecilik mesleği anlatıldı.

Anadolu Ajansı Bulanık yurt muhabiri Mehmet Fideyil Temel, Bulanık Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Galip Kılınç ve Murat Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erkan Akkaya, öğrencilere gazetecilik mesleğini anlattılar.

Temel, konuşmasında öğrencilere yerel basın ve yaygın basınla ilgili bilgiler verirken, ajans muhabirlerinin doğru haberi en kısa sürede merkezlerine bildirerek, Türkiye'nin gündemine taşınmasını sağladıklarının altını çizdi.

Murat Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Akkaya ise haberde fotoğrafın önemine değinerek, en iyi fotoğrafın haberi anlatan fotoğraf olduğunu belirtti.

Bulanık Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kılınç da gazetecilikte moral ve motivasyonun çok önemli olduğunu belirterek, "Muhabir, eğer kendisini geliştirmeye, iyi gazeteci olmaya, halkın sesini duyurmaya kendini odaklarsa günler, aylar, hatta yılları bir solukta geçerek, aranan bir muhabir haline gelebilir" dedi.

- MUŞ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title