Haberler

İlçe Statüsü İstemeyen Hakkarililer, 10 Otobüsle Ankara'ya Gidecek

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin ilçe statüsüne dönüşmesiyle ilgili meclise sunulan yasa tasarına karşı Hakkari halkı, Ankara’da eylem yapma kararı aldı.

HAKKARİ (İHA) – Hakkari'nin ilçe statüsüne dönüşmesiyle ilgili meclise sunulan yasa tasarına karşı Hakkari halkı, Ankara'da eylem yapma kararı aldı.

Hakkari'de 2 Ağustos tarihinden beri çeşitli eylem ve etkinliklere rağmen seslerini duyuramayan Hakkarililer, salı günü TBMM Genel Kuruluna gelecek olan torba yasasına karşı bu kez Ankara'da eylem yapma kararı aldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Alt Komisyonu'nda kabul edilen Hakkari'nin il statüsünden düşürülerek isminin Cölemerik olarak değiştirilmesi sürecini Ankara'dan takip eden Hakkari İl Kalsın Komisyonu üyeleri, kente dönerek Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası'nın (HATSO) konferans salonunda esnaf ve iş adamlarıyla bir araya geldi. Toplantıda söz alan komisyon üyesi Yüksek Mimar Cemal Erip, mecliste grubu bulunan dört siyasi partiyi ziyaret ettiklerini ve bu ziyaretler sırasında siyasi partilerin kendileriyle yakından ilgilendiğini belirterek, hepsine teşekkür etti. Erip, "Görüştüğümüz parti yetkilileri Hakkari'nin ilçe yapılması konusuna karşı çıkıyorlar. Ancak AK Partililer bize hak vermekle birlikte hiçbir şey yapmadan susuyorlar" dedi.

"Ankara'ya 10 otobüsle gideceğiz"

Tasarının salı günü meclise geleceğini hatırlatan Erip, "Hakkari ve Şırnak ile ilgili maddeler muhtemelen cuma gününe kalabilir. Bu kararın önüne geçebilmek için bir an önce çok kitlesel bir şekilde Ankara'ya gidip sesimizi duyurmamız lazım. Bunun için sizden destek istiyoruz. Ankara ve civarında bulunan Hakkarililer ile dostları bize her türlü desteği veriyorlar. Ama bizim buradan da 10 otobüsle yola çıkıp kararı Ankara'da protesto etmemiz gerekir. Bu nedenle gelebilecek olan herkesi destek vermeye bekliyoruz" diye konuştu.

Çallı ve Erip'in yaptıkları bilgilendirmelerin ardından toplantıda söz alan esnaf ve iş adamları da, salı günü Hakkari'den Ankara'ya 10 otobüsle gitme kararı aldı. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cemal Erip Türkiye Hakkari Yerel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title