Haberler

Doğanşehir İHL Öğrencileri 37 Yıl Sonra Buluştu

Güncelleme:

Malatya'nın Doğanşehir İmam Hatip Lisesi öğrencileri, mezuniyetlerinin 30. ve okula başlamanın da 37. yılında bir araya geldi.

Malatya'nın Doğanşehir İlçesi İmam Hatip Lisesi öğrencileri mezuniyetinin 30'ncu ve okula başlamanın da 37'nci yılında bir araya geldi.

İlki 2012 yılında yapılan İmam Hatip Lisesi mezunları pilav etkinliğinin bu yıl yapılan ikincisine okulun 1984 yılından beri mezun olan öğrencileri katıldı. Okul önünde yapılan mehteran gösterisinden sonra Anadolu İHL bünyesinde ki kütüphanenin açılışı, okulun 1 nolu öğrencisi olan Başbakanlık Danışmanı Birol Erdem, Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Soğukpınar tarafından yapıldı. Kütüphaneyi gezen davetliler, Anadolu İHL yemekhanesinde bir araya geldiler.

Programın açış konuşmasını yapan İHL Müdiresi Yüksel Olmuş, "İmam Hatipli olmak ayrıcalıktır" diyerek açılışından bugüne kadar yapılan çalışmaları özetledi.

Eski mezunlar tarafından yeni mezunlara başarı belgesi verildi.

Okulun bir nolu öğrencisi Birol Erdem okul hayatını ve geçmişteki anılarını anlatarak zaman, zaman duygulu, zaman, zaman ilginç olan geçmiş anılardan bahsetti.

Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Soğukpınar ise başarılı yeni öğrencilere belge verdi. Soğukpınar, İHL'nin çıtasının ve başarısının yüksek olduğunu söyleyerek, "Bu okul, gerçekten başarılı bürokrat ve bilim adamları yetiştirmiş. Ben okulun geçmişine bir baktım. Geçmişi çok parlak olan okulun bir ara kapanma aşamasına geldiğini ancak hem başarı, hem de sayı olarak şimdi çok iyi derecede olduğunu gördüm. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu okul hayatını ve o zamanlar karşılaştıkları zorlukların ilginç hikayesini anlatarak salonu kahkahaya boğdu.

Doğanşehir İHL Okul Aile Birliği tarafından hazırlanan 2. Büyük Buluşma Pilav Etkinliği'ne İHL ilk kayıt olan bir no'lu öğrenci Başbakanlık Müsteşarı Birol Erdem, Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Soğukpınar, Belediye Başkanı Vahap Küçük, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, Malatya Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Söylemez, Okulun Eski Müdürü ve o zamanın Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güler, Abdullah Dut, Mehmet Küçük, Ahmet Çiçek, Ahmet Yekta Yurdakul ve okul Aile Birliği Başkanı Cemal Yıldırım, eski ve yeni mezunlar katıldı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Birol Erdem Doğanşehir Soğukpınar Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title