Haberler

İdil'deki Halk Oyunları Festivali Dostluk Ve Kardeşlik Şölenine Dönüştü

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde Kaymakamlık Taarfından Düzenlenen '7 Bölge 7 Renk İdil'de Buluşuyor, Halk Oyunları Festivali' Dostluk ve Kardeşlik Şölenine Dönüştü

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde kaymakamlık taarfından düzenlenen '7 Bölge 7 Renk İdil'de Buluşuyor, Halk Oyunları Festivali' dostluk ve kardeşlik şölenine dönüştü.

İdil'de kaymakamlığın düzenlediği '7 Bölge 7 Renk İdil'de Buluşuyor, Halk Oyunları Festivali' dostluk ve kardeşlik şölenine dönüştü. Edirne, Rize, Muğla, Mersin, Ankara, Diyarbakır, Mardin ve Van'dan gelen halk oyunları ekipleri, Kapalıspor Salonu'nda bölgelerinin oyunlarını sergilediler.

Salonu dolduran İdilliler falklor ekiplerini ayakta alkışladı. Gösteriye Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, İdil Kaymakamı Adem Kaya, İdil Belediye Başkanı Resul Sadak, Şırnak İl Jandarma Komutanı Albay Faruk Bal, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, katıldı. Ekiplerin yaptıkları gösterilerin ardından Vali Özkan ile İdil Kaymakamı Adem Kaya, gençlerle birlikte halay çekti. Daha sonra falklor ekiplerine çeşitli hediyeler verildi.

EVLERDE AĞIRLANDILAR

Türkiye'den 7 ayrı bölgesinden gelen ekiplerin dün akşam ilçenin ileri gelenlerini evlerinde ağırlanıp, onurlarına yemekler verildi. Kaymakam Adem Kaya düzenlediği yemekte, "Ankara'nın asil Zeybekleri, Mersin'in cesur yerkleri, Doğu'nun yıldızı Vanlı kardeşlerim, Karadeniz'in neşeli insanları ,Diyarbakır'ın yiğit insanları İdilli kardeşleriniz sizleri çok bekledi. Biz kardeşiz, biz beraberiz, biz beraber Türkiye'yiz. Hepiniz hoşgeldiniz" dedi.

Edirne, Rize ve Mersin'den gelen ekipler Ulaş Köyü'nde Cihan Güven tarafından ağırlandı. Gençlere köyde yemek ikram edildi. Rize, Mersin ve Edirne'den gelen öğrenciler Şırnak'ta olmaktan son derce memnun olduklarını ve İdil'i çok sevdiklerini söyledi. Edirne ekibinin sorumlusu öğretmenlerden Gürkan Güzel Ercan, çok güzil ve iyi karşılandıklarını söyledi.

Ercan, "Bizim için değişik bir bölge ,öğrenciler Trakya dışına ilk defa böyle bir bölgeye geldiler. Çok memnunlar, zaten yüz ifadeleri her şeyi ortaya koyuyor. Her şey harika gidiyor. Tüm öğrenciler birbirleriyle kaynaştılar. Tüm bölgelerden gelen misafir gruplar festivalin adına yakışır bir ortam yarattılar. Yedi bölge yedi renk adını düşünenler çok iyi düşünmüşler. Harika bir iş oldu. Çok memnunuz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title