Haberler

Hürsiad Türk İş Adamlarını Afrika'ya Çağırıyor

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (Hürsiad) Başkanı Mehmet Taşdemir, Rekabetin Arttığı İç Pazarda Zorlanan Şirketler İçin Tek Çıkış Yolunun Dünyaya Açılmak Olduğunu Bildirdi.

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı Mehmet Taşdemir, rekabetin arttığı iç pazarda zorlanan şirketler için tek çıkış yolunun dünyaya açılmak olduğunu bildirdi.

Taşdemir, yaptığı açıklamada, TUSKON tarafından bu yıl 13-14-15 Mayıs'ta İstanbul Ticaret Merkezi'nde 54 Afrika ülkesinden yaklaşık bin işadamının katılacağı ve 3.'sü düzenlenecek olan Türkiye-Afrika 3. Dış Ticaret Köprüsü Programına bütün işadamlarını davet ettiklerini belirtti. Geçmiş dönemlerde "Dış Ticaret Köprüsü Programları" adı altında Rusya, Ukrayna, Kamerun, Vietnam, Filipinler, Taylan gibi Uzakdoğu ülkelerinden işadamları ve bürokrasiyi Türkiye'ye getirdiklerini kaydeden Taşdemir, bu heyetlerin Türkiye hakkında önemli bilgi sahibi olarak ayrıldıklarını ifade etti.

Özellikle gelişmekte olan Uzakdoğu ülkelerinin Türkiye ile ikili ilişkiler kurmak için büyük çaba sarf ettiğini ve buna TUSKON başta olmak üzere HÜRSİAD'ın her alanda yardımcı görevi üstlendiğini dile getiren Taşdemir, ülke ekonomisinin gelişmesi için dernek olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirme gayreti içinde olduklarını bildirdi. Taşdemir, Türkiye'de artık bir tıkanmanın söz konusu olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Türkiye'de kapasitenin çok üzerinde şirket kuruldu, işadamlarının daha fazla para kazanmak için dünyaya açılması gerekir. Artık firmaların dünyaya açılması zorunluluk haline geldi. Türkiye'de bir daralma olduğu açık gözleniyor. Bunun için firmalarımız gelişmekte olan ülkelere kaymak zorundalar. Bunun alt zeminlerini zaman kaybetmeden yapmalılar. Aksi takdirde bir daralma ve tıkanma baş gösterecek. Bu da hem kendileri adına hem de ülke ekonomisi adına bir kayıp olacaktır." İç pazardaki firmaları sık dikilen çam ağaçlarına benzeten Taşdemir, "Hepsi hava alamadığı için büyümekte zorlanıyor. Rekabet şartları ağırlaştıkça karlılıklar da düşüyor. Bu fidanlar seyrelirse hem yeni araziler yeşerir hem de yerinde kalanlar daha hızlı büyür" dedi.

Taşdemir; Afrika, Avrasya, Pasifik ülkeleri ile Türkiye arasında düzenlenen dış ticaret köprüsü zirveleriyle işadamlarına yeni pazarlara açılma fırsatı sunan TUSKON'UN, şimdi de Afrika bölgesinde iş alanları oluşturmaya çalıştığına dikkat çekerek, "54 ülkeden bin işadamı ve 50'nin üzerinde bakan, gazeteci ve bürokrat, 13-14-15 Mayıs'ta İstanbul'da iki bin Türk girişimciyle bir araya gelecek. İş adamlarımızı Afrika'ya davet ediyoruz. Bu konuda üyemiz olsun ya da olmasın dışa açılmayı düşünen herkesin derneğimize başvurmaları yeterlidir" şeklinde konuştu.

(OÇ-OÇ-E) 16.04.2008 16:18 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title