Haberler

Hüda-Par Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yılmaz Açıklaması

"Belediyeler partizanlık yeri değil halka hizmetin mekanı olacaktır"

Hür Dava Partisi (Hüda-Par)  Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Hüseyin Yılmaz, "Belediyeler partizanlık yeri değil, halka hizmetin mekanı olacaktır" dedi.

Hüda-Par'ın belediye başkan adaylarının tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Hüda-Par Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, partisinin büyükşehir ile merkez Kayapınar, Yenişehir, Bağlar ve Sur ilçesi adaylarının öz geçmişleri ile ilgili bilgi verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yılmaz ise halkın dürüst bir siyaset ve adalete ihtiyacı olduğunu savundu.

Partisinin bir yılda 48 ilde teşkilatlandığını ifade eden Yılmaz, şöyle dedi:

"Mevcut partilerden farklı bir parti oluşturduk. Dürüst belediyecilik ve adalet şiarıyla yerel seçimlere gireceğiz. Halkımızın dürüst belediyecilik ile belediye başkanlarına ihtiyacı var. Halkın malını yandaşlarına peşkeş çekmek halkımızı ve kentimizi geriye götürür. Belediyeler partizanlık yeri değil halka hizmetin mekanı olacaktır. Halkımıza rüşvetin, hırsızlığın ve arsa vurgunculuğun olmadığı bir hizmet vadediyorum. Siyasi çekişmeleri halka yansıtmadan, şehirlerin yaşanılabilir kalitesini artırmak istiyoruz. Uyuşturucu maddelerin artık okul bahçelerine kadar indiğini görüyoruz. Bu duruma en büyük etken yerel ve mülkü amirlerin halkı koruyup kollamamalarıdır. Halkımıza ve gençlerimize daha sağlıklı bir gelecek vadediyorum."

Yılmaz, eskiden belediye başkanlarına "Şehri Emin" denildiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Belediye başkanları şehrin en güvenilir kişileri olarak görüldüğü için eskiden 'Şehri Emin' denilirdi. Bu nedenle yerel seçimlerde belediye başkanı olursak bu tabiri yeniden yaşatmak istiyoruz. Başkan olduğumuz anda ilk hedefimiz yandaşların önünü kesmek olacaktır. Belediyenin havuzuna gelen bütçenin hortumculuğa ve yandaşlığa giden musluklarını kapatacağız. Belediyenin malını yetimin malı olarak görüp halkın hizmetine sunacağız. Halka hizmet yerine aileye ve partiye verilen hizmeti tanımıyoruz. Yerel seçimlerde halkımızdan destek istiyoruz. Bu seçim hizmet yarışıdır. Hizmet yarışını hak eden kazansın."

Toplantıya, Bağlar Belediye Başkan adayı Vedat Turgut, Sur Belediye Başkan adayı Mahmut Uçar, Kayapınar Belediye Başkanı adayı Şaban Dalgın ve Yenişehir Belediye Başkan adayı Fikri Karavil ile partililer katıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Yenişehir Kayapınar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title