Haberler

Herkes Tatile, Onlar Sahipsiz Kedilere Bakmaya Geliyor

Her yıl yüzbinlerce turistin tatil için tercih ettiği Marmaris'e bazı yabancılar, sokağa bırakılmış kedilere bakmak için geliyor Kedi Rehabilitasyon Merkezi'nde gönüllü olarak çalışan Hollandalı üniversite öğrencileri, tatillerini bakıma muhtaç hayvanlarla geçiriyor Armutalan Belediye Başkanı Ünlü: "Bugüne kadar yaklaşık 120 yabancı öğrenci barınağımızda staj gördü veya gönüllü olarak çalıştı"

LEVENT KİŞİ - Marmaris'in Armutalan beldesindeki Kedi Rehabilitasyon Merkezi'nde gönüllü olarak çalışan Hollandalı öğrenciler, yaz tatillerini buradaki sahipsiz hayvanlarla geçiriyor. Her yıl yüz binlerce yabancı turistin tatil için tercih ettiği ilçeye, bazı yabancılar ise sahipleri tarafından sokağa bırakılmış kedilere bakmak için geliyor.

Marmaris-Datça karayolunun Mezargediği mevkisindeki ormanlık alanda bulunan Armutalan Belediyesi Kedi Rehabilitasyon Merkezinde bakılan ve tedavi edilen kedilere, yabancılar da yakın ilgi gösteriyor. İlçede yerleşik yaşayan yabancı uyrukluların desteğinin yanı sıra Hollanda'da veterinerlik eğitimi veren Helicon Velp Üniversitesinde eğitim gören bazı öğrenciler de yaz aylarında tatil yapmak yerine Marmaris'e gelerek barınaktaki kedilerin bakımında yardımcı oluyor.

Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyelerinin bünyesinde hizmet veren merkezde şu anda yaklaşık 300 kedinin bakımının yapıldığını söyledi.

Yılın belirli dönemlerinde yurt dışından gelen yabancı öğrencilerin bazılarının barınakta gönüllü çalıştığını bazılarının ise staj yaptığını belirten Ünlü, şöyle dedi:

"Beldemize gelen Hollandalı öğrenciler yaklaşık 2 ay süreyle burada kalıp kedi barınağında görevli arkadaşımız Jeannia hanıma yardımcı oluyor. Staj için gelmiş olan öğrenciler ise kedi bakımı konusunda bilgi alıyor ve uygulamasını görüyor. Ülkelerine dönecek öğrencileri belediyemizde misafir ediyoruz ve kendileri teşekkürlerimizi sunup belgelerini veriyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 120 yabancı öğrenci barınağımızda staj gördü veya gönüllü olarak çalıştı."

Kedi Rehabilitasyon Merkezinde uzun zamandır gönüllü olarak çalışan ve beldede "Kedilerin İskoç annesi" olarak tanınan Jeannie Thirkill ise belediyenin desteğiyle kedilerin bakımını üstlendiklerini, Hollanda'dan gelen öğrencilerin çok yardımcı olduğunu ifade etti.

Thirkill, kedilerin yanı sıra barınakta 10'dan fazla köpek, bir at ve bir de eşek bulunduğunu kaydetti. Sürekli kısırlaştırma kampanyası yaptıklarını anlatan Thirkill, "İnsanlar bakabileceklerse onlarla ilgilenebileceklerse hayvan almaları gerekiyor. Bazıları hayvana bir müddet bakıp sokağa atıyor. Bu konuda herkesin duyarlı olması gerekir" diye konuştu.

Tatilde hayvanlarla olmaktan mutlular

Barınakta staj yapan Hollandalı üniversite öğrencileri Mirthe Adelaar, Lisanne Santing  ile arkadaşları Mirijam Postma ve Renske Roosma, merkezdeki hayvanlara yakın ilgi gösteriyor.  Okul bittikten sonra da hayvanlarla ilgilenmeye devam edeceğini belirten Adelaar, "Barınakta hayvan hastalıkları ve bakımı konularında çok şeyler öğrendik. Hatta acil bir durumda hayvanlara iğne yaparak sağlık müdahalesinde bulunma konusunda bile eğitildik. Tatillerimizi yardıma muhtaç hayvanlarla geçirdiğimiz için kendimizi mutlu hissediyoruz" dedi.

Her gün barınağa 08.30'da geldiğini anlatan Santing de hayvanlara, temizliklerini yaptıktan sonra yiyeceklerini verdiklerini; öğleden sonra da köpekleri gezdirdiklerini dile getirdi. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Ekrem Ünlü Armutalan Hollanda Marmaris Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title