Haberler

Hekimhan'da Tarla Günü Düzenlendi

Haberler

Malatya'nın Hekimhan ilçesi Karapınar Köyü'nde, Bayraktar 2000 ekmeklik buğday çeşidinin hasadı 'Tarla Günü' düzenlenerek yapıldı.

Malatya'nın Hekimhan ilçesi Karapınar Köyü'nde, Bayraktar 2000 ekmeklik buğday çeşidinin hasadı 'Tarla Günü' düzenlenerek yapıldı.

Hekimhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Karapınar Köyü Muhtarlığı'nın organize ettiği Tarla Günü'ne; Hekimhan Kaymakamı Mesut Çoban, Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Sait Özoğlu, Hasançelebi Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Şevket Fidan, Hekimhan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Doğu Kılıçaslan, İl-İlçe Müdürlüğü teknik elemanları ile bölge halkı katıldı.

İç Anadolu ve geçit bölgelerinin kıraç ve yarı taban alanları için önerilen Bayraktar 2000 ekmeklik buğday çeşidi, soğuğa ve kuraklığa dayanıklı, yüksek verimli olduğu için Hekimhan bölgesinde ekimi yapılarak denendi.

Yapılan biçim sonucunda, Bayraktar 2000 buğday çeşidinin bölgeye uyum sağladığı görüldü ve yaygınlaştırılması için çalışmalar yapılacağı söylendi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Sait Özoğlu Karapınar Hekimhan Malatya

Kira sözleşmeleri için e-Devlet hizmetinde son aşamaya gelindi

Geri sayım başladı! E-Devlet'e müthiş bir hizmet daha geliyor

İsrail'de otobüs durağına kamyonla saldırı! 10'u ağır 40 kişi yaralandı

İsrail'de otobüs durağına kamyonla saldırı! Onlarca yaralı var

Bomba iddia: AK Parti yönetimi asgari ücrete yüzde 30 zam yapılmasını istiyor

İşte AK Parti yönetiminin düşündüğü asgari ücret rakamı

Çinli otomotiv devi Chery, Samsun'da fabrika kuracak

Dünyaca ünlü otomotiv devi Türkiye'de fabrika kuracak

title