Haberler

Gto'da İnşaat Sektörünün Sorunları Tartışıldı

Gaziantep Ticaret Odası'nın (Gto) Çeşitli Sektörlere İlişkin Durum Tespiti, Sorun ve Çözüm Önerilerinin Belirlenmesi Amacıyla Başlattığı "Sektörel Toplantılar" Kapsamında İnşaat Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerilerinin Ele Alındığı Bir Toplantı Gerçekleştirildi.

Gaziantep Ticaret Odası'nın (GTO) çeşitli sektörlere ilişkin durum tespiti, sorun ve çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla başlattığı "Sektörel toplantılar" kapsamında İnşaat sektörünün sorunları ve çözüm önerilerinin ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi.

Mimarlar Odası Başkanı Asım Güzel, İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Rıdvan Köksüzer, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Akalın başta olmak üzere sektörde faaliyet gösteren firmaların temsilcileri ve Oda başkanlarının katılımıyla yapılan toplantıda GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ünal Özdil'in başkanlık etti. Toplantının açılışında konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ünal Özdil, son dönemlerde inşaat sektöründeki sorunların giderek büyüdüğünü, sektörde arsa problemi ve buna paralel olarak arsa fiyatlarında artış yaşandığını kaydetti. Özdil, konut fiyatlarında durgunluk ve ara kalifiye eleman sıkıntısı çekildiğini de belirtti.

Sektörde birçok sorun olduğunu, sorunları ve çözüm önerilerini tespit etmek amacıyla yapılan toplantının sektördeki sorunların tespiti açısından önemli olduğunu, sektörel toplantılardan çıkan sonuçları bir rapor halinde ilgili makamlara sunacaklarını ifade eden Özdil, şunları söyledi: "İnşaat sektörü ülkemiz ve Gaziantep ekonomisi içerisinde ayrı bir yere ve öneme sahiptir. Son yıllarda yaşadığımız ekonomik sorunlar her sektörü olduğu gibi inşaat sektörünü de etkilemiştir. Bunların sonucu olarak işsizlik artmış, yatırımlar azalmış, sektör durgunluğa girmiş ve dahası sektörel büyüme yavaşlamıştır. Ekonomimizdeki önemli yerine rağmen, son yıllarda inşaat sektöründe önemli sorunlar yaşanmakta ve bu sorunlar sürekli olarak artmaktadır." Özdil, inşaat sektörüyle ilgili yılın ilk toplantısını gerçekleştirdiklerini dile getirerek, "Geçtiğimiz günlerde odamıza kayıtlı inşaat sektöründe faaliyet gösteren Meslek Komiteleri ile bir araya gelerek, sorunlar konusunda görüş alış verişinde bulunduk. O toplantıda özetle, inşaat sektörünün en önemli sorunlarının başında, alt yapısı hazır arsa üretilememesi ve ara kalifiye eleman sıkıntısının geldiği dile getirildi. İnşaat sektörüne yönelik genişletilmiş toplantıda bu sorunların yanı sıra, konut kredilerinin yüksekliği, TOKİ'nin meydana getirdiği haksız rekabet, Kamu İhale Yasası'nın yeniden düzenlenmesi, sektördeki ara kalifiye eleman sıkıntısı, maliyetlerin çok altında ihalelerin yapılması, Gaziantep'te imarlı arsa üretilmediği, Gaziantep'in imar planının Gaziantep'in ihtiyacını karşılayabilecek büyükte olmadığı gibi sorunlar gündeme getirilmiştir" şeklinde konuştu.

(OÇ-OÇ-Y) 07.03.2008 17:19 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title