Haberler

Gmka'dan Çan Çalıştayı

Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın (GMKA), 12.Çan ilçesinde yapıldı.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın (GMKA), 12. Bölge Çalıştayı, Çanakkale'nin

Çan ilçesinde yapıldı.

Kaleseramik Fabrikaları Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen "2014-2023 Bölge Planı" hazırlıkları kapsamındaki Çan ilçe çalıştayında konuşan GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, ülkenin 2023 hedeflerine ulaşması yolunda en iyi şekilde kullanılabilmesi için bölge planının iyi dizayn edilmesi gerektiğini söyledi. Bölge planına en büyük kaynağın ilçelerde yapılan çalışmalar olduğunu kaydeden, bölge planının GMKA'nın değil bölgenin planı olmasını istediklerini ve yerele danışılarak bir plan yapmaya çalıştıklarını aktaran Gündoğan, ajans olarak yerelin bilgisine ihtiyaç duyduklarını ve katılımcıların yenilikçi fikirlerini beklediklerini belitti.

2023'te gelişmiş zengin bir ilçe olmak istediklerini, ama çevresel sürdürülebilirliğini sağlamış bir ilçe olmanın da olmazsa olmazları olduğunu söyleyen Gündoğan, Çan'ın, ülkenin hiçbir yerinde görülmeyen ilçe ve fabrika bağlılığının olduğu, farklı karakterde bir ilçe olduğunu belirterek, "Çan, Kaleseramik ile özdeşleşmiş bir ilçemiz. Fabrikanın bir şekilde etkilemediği hiçbir aile yoktur. Bizler seramik sektöründe marka ilçe olduğumuz gibi başka sektörlerde de marka ilçe olmalıyız" şeklinde konuştu.

Çan Kaymakamı Yakup Tat da çalıştayda yaptığı konuşmada, GMKA ile birlikte düzenlenen çalıştaya katılımından dolayı tüm misafirlere teşekkür etti. İlçenin gelişmesi için yerelin katkısının çok önemli olduğunu ifade eden Kaymakam Tat, "Sizlerin ifadeleri ve görüşleri ateşleyici etki yapabilir bunun için görüşlerinizi açık bir dille ifade etmenizi bekliyorum. İlçenin sorunlarının çözümü için yapılan bu toplantı çok önemli. Hep beraber Çan'ın geleceğini katılımcılık esasına göre planlayalım" dedi.

Çalıştayda katılımcılarca ilçede yapılan mücavir alan belirleme çalışmalarında, bu çalışmanın sanayinin gelişmesine katkı sağlayacağı fakat bazı köylerin çeşitli yardımlardan mahrum kalma durumu oluşabileceği konularının dikkate alınması gerektiği vurgulanırken, sulanabilir tarım alanlarının artırılmasının bir zorunluluk olduğu ve bu konudaki çalışmaların ivedilikle yapılması gerektiği belirtildi.

Çan'ın yapılan eğitim yatırımları ile bir eğitim kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediği, bu yatırımların artırılması sağlanmalı ve eğitimde marka bir ilçe haline getirilmeli şeklindeki görüşlerin de dile getirdiği çalıştaya, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, ajans uzmanları, ilçedeki kamu kurumları, muhtarlar, oda ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

(GŞ-GD

30.03.2013 11: 39: 26

TSI

NNNN - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Gündoğan Kaleseramik Çanakkale Marmara Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title