Haberler

Gercüş Tiyatro Grubu 8 Mart'ta Sahneye Çıkıyor

Batman’ın Gercüş ilçesinde bir araya gelen işsiz gençlerin kurduğu tiyatro grubu, 8 Mart tarihinde yeni skeçleriyle tekrar sahneye çıkıyor.

Batman'ın Gercüş ilçesinde bir araya gelen işsiz gençlerin kurduğu tiyatro grubu, 8 Mart tarihinde yeni skeçleriyle tekrar sahneye çıkıyor.

İlçede sahneledikleri "Bare Gran" isimli ilk Kürtçe oyunundan sonra nadasa çekilen grup, tekrar sahneye çıkma kararı aldı. İlk oyunlarının tüm gelirini ilçenin değişik okullarında okuyan ihtiyaç sahibi öğrenciler için harcayan tiyatro grubu, örnek bir davranışa imza attı. İlçe sakinlerinin talebi üzerine tekrar sahneye çıkma kararı alan grup, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde tiyatro sevenlerle buluşacak. Tiyatro gurubunun hocası Ekrem Akbaş, ilçe sakinlerinin yoğun talebi üzerine tekrar ve yeni skeçlerle sahneye çıkma kararı aldıklarını söyledi. Çalışmalara başlayan tiyatro grubunun sorumlusu Ömer Barlak ise, ilçedeki tiyatro severlerin ihtiyaçlarını gidermek ve ilçenin eksiğini doldurmak için tiyatro grubu kurduklarını belirterek, "İlk oyunumuz çok beğeni topladı. İlçe sakinleri tekrar sahneye çıkmamız için istekte bulundular. Hazırlıklara başladık 8 Mart tarihinde tekrar Gercüşlülerle buluşacağız" dedi. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Batman Gercüş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title