Haberler

Geleceğin Bursalı Siyayetçileri Siyaset Akademisi'nde…

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Donanımlı Siyasetçiler Yetiştirmek İçin 20 İlde Başlattığı 'Siyaset Akademisi Projesi' Kapsamında Gerçekleştirilen Eğitimlere Devam Ediliyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin donanımlı siyasetçiler yetiştirmek için 20 ilde başlattığı 'Siyaset Akademisi Projesi' kapsamında gerçekleştirilen eğitimlere devam ediliyor.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nın da proje kapsamında siyasetçi adayları için başlattığı Siyaset Akademisi eğitimlerinin Ocak ayında başlayan 1. etabı, uzman eğitmenlerin verdiği derslerle sürdürülüyor. Adile Naşit Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve 200 kişinin kayıt yaptırdığı Akademi'de derslere katılım zorunlu tutuluyor. Çarşamba ve Cuma olmak üzere haftanın iki günü saat 19.00 ile 21.00 saatleri arasında yapılan derslerde siyasetçi adaylarına kişisel gelişim, politika ve hukuk konuları önemli eğitmenler tarafından anlatılıyor. AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, derslerin aralıksız devam ettiği Siyaset Akademisi'ni ziyaret ederek, katılımcılara hitap etti.

"HALK DONANIMLI VE BİLGİLİ YÖNETİCİLER İSTİYOR" Siyaset Akademisi'nde verilen 'Etkili İletişim ve Beden Dili' dersine katılan İl Başkanı Sedat Yalçın, dünyada gelişen her olayın Türkiye'yi ve Türkiye'de yaşayan herkesi ilgilendirdiğini, bu yüzden siyasetçilerin ve siyaset yapmak isteyenlerin dünyadaki gelişmeleri iyi takip etmeleri gerektiğini vurguladı.

Daha önceki siyasetçilerin hiçbir eğitim almadan yöneticilik yaptıklarını ve büyük kaoslara neden olduklarını söyleyen Yalçın, "Başlattığımız Siyaset Akademisi Projesi ile sizlere çeşitli konularda alanında uzman hocalardan dersler vererek daha donanımlı olmanızı sağlayacağız" diye konuştu. Bir siyasetçinin bildiği şeyleri karşısındakine nasıl anlatması gerektiğinin çok önemli olduğunun altını çizen Yalçın, iletişim olmadığı zaman en basit işlerin bile halledilemeyeceğini kaydetti. Yalçın, yapılan bu çalışma sayesinde AK Pati olarak önümüzdeki seçimlerde daha bilgili ve donanımlı adaylar ile seçimlere gireceklerini belirterek, "Halkımız daha donanımlı ve bilgili yöneticiler tarafından yönetilmek istiyor. Biz de halkımızın ihtiyaçlarına en iyi cevabı verebilecek yöneticileri kadromuzda bulundurmak istiyoruz" şeklinde konuştu. Bütün katılımcıların verilen bu derslerden faydalanacağından emin olduğunu belirten Yalçın, "Başlattığımız Siyaset Akademisi derslerini diğer partiler de büyük bir beğeniyle karşıladı. Kendilerinden devamlı tebrikler alıyoruz" dedi.

"DÜŞÜNME ŞEKLİNİZ İLETİŞİM BİÇİMİNİZİ BELİRLER" Siyaset Akademisi öğrencilerine Türkiye'nin önde gelen Kişisel Gelişim Uzmanı Melih Arat tarafından 'Etkili İletişim ve Beden Dili' konusunda eğitim verildi. Etkili iletişim kurmanın en önemli yolunun pozitif bakış açısından geçtiğini kaydeden Arat, "Olumsuz durumlarda hemen kızıp sorumluluğu başkalarına atmak yerine içinde bulunduğumuz durumdan nasıl kurtulacağımıza kafa yormalıyız" dedi.

Düşünme şeklinin bütün iletişim şeklini belirlediğini söyleyen Arat, "Ruh halimiz ne şeklideyse o şeklide iletişim kurarız. İster siyasetçi olun, ister iş adamı, isterseniz de ev kadını, sizin düşünme şekliniz yapacağınız işlerinizi şekillendirir" şeklinde konuştu. Arat, iyi şeylerle karşılaştığımızda şükrettiğimizi, kötü bir olayla karşılaştığımızda ise hemen olumsuz düşünmeye başladığımızı, olumlu ya da olumsuz, nasıl düşünürsek hayatımızı da o şekilde yönlendirdiğimizi belirtti.

AK Parti Siyaset Akademisi'nin yeni dönem kayıtları ise Nisan ayında başlayacak.

(OMR-İHS 25.02.2008 18:27 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

ABD'ye kaçak yoldan giren Türk vatandaşının söyledikleri Elon Musk'ı da şaşırttı

ABD'ye kaçak yoldan giren Türk vatandaşının söyledikleri Elon Musk'ı da şaşırttı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

İran, Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin düşmesine ilişkin ön raporu yayımladı

İran, Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin düşmesine ilişkin ön raporu yayımladı

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title