Haberler

Gediz'de Düzenlenen Deprem Paneli Halkı Hem Bilgilendirdi Hem Rahatlattı

Gediz Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Deprem Paneli halkı hem bilgilendirdi hem rahatlattı.

Gediz Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Deprem Paneli halkı hem bilgilendirdi hem rahatlattı.

Gediz Belediyesi'nin vatandaşları bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla Kültür Merkezi'nde düzenlediği Deprem Paneline, İstanbul Valiliği Eğitim Koordinatörü Özden Işık, Doğa Hareketleri Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Agalday, İstanbul Üniversitesi'nden Doç Dr. Oğuz Gündoğdu ve Kocaeli Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Kaynak konuşmacı olarak katıldı.

Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Erdoğan Erik, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar ve vatandaşların dinleyici olarak katıldığı panelde, Afetlerde Tehlikeler ve Önlemleri, Gediz ve Çevresi deprem tehlikesi, Deprem tahminleri ve Türkiye'nin depremselliği ve 1970 yılında 1086 kişinin hayatını kaybettiği Gediz depremi konuları görüşüldü.

Panel hakkında bir değerlendirme yapan Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, 19 Mayıs 2011 tarihinde komşu ilçe Simav'da meydana gelen depremin ardından birinci derece deprem kuşağında yer alan Gediz'in çevredeki tüm yerleşim birimlerinden önce ayağa kalktığını ve ilçe halkının depremler konusunda çok hassas davrandığını söyledi.

Simav'da yer sarsıntılarının son zamanlarda artış göstermesinden dolayı bölgenin tedirgin olduğunu belirten Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, depremler hakkında vatandaşı bilgilendirmek ve deprem anında neler yapılabileceği konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla konunun uzmanlarıyla düzenledikleri panelden çok yararlandıklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Saraoğlu, "İlçemiz 42 yıl önce yaşadığı felaketin acılarını asla unutmadı. Halkımızın hafızasından hiç silinmeyen bu deprem felaketinin ardından 19 Mayıs 2011 tarihinde komşu ilçe Simav'da meydana gelen deprem yaşanılan acıların tekrar hatırlanmasına yol açmış ve bir yıldır süren küçük depremler halkımızın bu konuda hassasiyetle yaklaşmasına neden olmuştur.

Bu sebeple birinci derece deprem kuşağında bulunan ilçemizde halkımızın bilinçlendirilmesi adına belediyemiz kültür etkinlikleri kapsamında bir deprem paneli düzenledik. Deprem anında neler yapılabileceğinden, deprem sonrasında yapılması gerekenlerden, depreme dayanıklı yapıların özelliklerinden ve deprem tahminlerine kadar her konuda vatandaşımızın bilgilendirilmesini ve rahatlamasını sağladık. Halkımızı bilgilendiren akademisyenlere, bilim insanlarına ve panele katılan herkese teşekkür ederim" dedi.

Panelin ardından İstanbul Valiliği Eğitim Koordinatörü Özden Işık, Doğa Hareketleri Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Agalday, İstanbul Üniversitesi'nden Doç Dr. Oğuz Gündoğdu ve Kocaeli Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Kaynak'a Başkan Saraoğlu tarafında Gediz Tarhanası, Kütahya çinisi ve Gediz Ansiklopedisi takdim edildi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Doğa Hareketleri Araştırma Derneği Mehmed Ali Saraoğlu Fuat Agalday Gediz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title