Haberler

Fuar Organizasyonda 'Bölgesel' İşbirliği

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Zekeriye Şarbak, Adana ve Mersin'de organize edilen fuarlarla ile birlikte kentlerin tanıtımına gerekli desteği sunmak istediklerini söyledi.

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Zekeriye Şarbak, Adana ve Mersin'de organize edilen fuarlarla ile birlikte kentlerin tanıtımına gerekli desteği sunmak istediklerini söyledi. Şarbak, "Yeter ki ortaya, herkesin kazandığı anlamlı bir sonuç çıksın; güzel fuar organizasyonlarına imza atmış olalım" dedi.

ÇKA, Adana ve Mersin'i kapsayan bölgede farklı kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenen fuar organizasyonlarında kurumlararası işbirliğini sağlamak ve fuarların eşgüdüm içerisinde düzenlenmesine yönelik imkanları araştırmak amacıyla bu alanda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşları bir toplantıda buluşturdu. Bu doğrultuda ÇKA tarafından organize edilen 'Bölgesel Fuar Organizasyonları Toplantısı' Ajans Toplantı Salonu'nda konunun paydaşlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

ÇKA Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak'ın ev sahipliği yaptığı toplantıya; Adana Sanayi Odası Genel Sekreteri Gazi Yılmaz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdal Kuyucuoğlu ile Genel Sekreteri Kadir Dölek, Adana Ticaret Borsası Genel Sekreteri Mustafa Hızlı, TÜYAP Adana Uluslararası Fuarcılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Bülent Yamaç ile Forza Fuarcılık ve Organizasyon Hizmetleri A.Ş. Mersin Proje Sorumlusu M. Sait Toptaş katıldı.

ADANA VE MERSİN'DE 2013 YILINDA YAPILACAK FUARLAR TARTIŞILDI

Bölgede düzenlenecek fuarlara ilişkin bilgi ve değerlendirmelerin paylaşıldığı toplantı sonucunda; Adana ve Mersin'in 2013 fuar takviminin belirlenmesi sürecinde, yapılabilecek tarih düzeltmeleri için haziran ayı içinde her iki kentin ileri gelenleri ile fuar organizasyon şirketlerinin yeniden, ÇKA ev sahipliğinde bir araya gelmesi kararı alındı.

Toplantı; ÇKA'nın Adana ve Mersin ile Gaziantep ve Kahramanmaraş'ı da kapsayan bölgedeki fuar organizasyonlarına ilişkin hazırladığı sunumun izlenmesiyle başladı. Sunumun ardından toplantının açılış konuşmasını yapan ÇKA Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, bu toplantıya ev sahipliği yaparken konunun tüm taraflarında faydanın maksimize edilmesininin önemsendiğine işaret etti.

"ÇKA OLARAK KALKINMANIN HER ALANINDA VARIZ"

Şarbak, ÇKA'ın görevleri arasında 'bölge plan ve programlarına uygun olarak bölgenin yerel kalkınma ile ilgili kapasitesinin geliştirilmesine katkıda bulunmak, kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları tarafından yürütülen projeleri desteklemek, yönetim, üretim, tanıtım, pazarlama, teknoloji, finansman, örgütlenme gibi konularda ilgili kuruluşlarla işbirliği sağlamak' gibi konuların da bulunduğunu hatırlattı.

"Biz Çukurova Kalkınma Ajansı olarak, kalkınmanın her alanında varız" ifadesini kullanan Şarbak, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Hem fuar şirketleri, hem katılımcılar, hem de fuarı izleyen ziyaretçiler kazansın istiyoruz. Fuarların ve kentlerin tanıtımında biz de gerekli desteği sağlamak istiyoruz. Yeter ki ortaya, herkesin kazandığı anlamlı bir sonuç çıksın; güzel fuar organizasyonlarına imza atmış olalım."

"ADANA VE MERSİN'İN ÖZELLİKLERİNİ ÖNE ÇIKARTMALIYIZ"

Şarbak, "Fuarlarımızda kentlerimizin öne çıkan bazı ürünlerini tanıtmaya ağırlık verebiliriz. Bununla birlikte, bazı yabancı yayınların özellikle Ortadoğu'ya yönelik eklerine ve yabancı yayın yapan radyolara reklamlar verebilir ve bu bölgede farkındalık oluşturabiliriz. Kentleri tanıtan tanıtım materyalleri hazırlamalı; Adana ve Mersin'in özelliklerini öne çıkarmalıyız. Bu konuya zaman ve kaynak ayırmamız gerekiyor. Proje çağrısına çıktığımızda bu konulara yönelik pek fazla proje de göremiyoruz. Biz de ÇKA olarak yavaş yavaş bu konulara ağırlık vermeye hazırlanıyoruz. Adana ve Mersin'i tanıtan küçük kitapçık çalışmamız devam ediyor. Tanıtımın önemli bir ayağı olan fuarlarımıza nasıl bir destek verebileceğimize ilişkin olarak da çalışalım ve ortaya kentlerimizin kazanacağı bir sonuç çıksın" ifadesini kullandı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zekeriya Şarbak Çukurova Mersin Yerel Haberler

Normalleşme süreci hız kesmiyor! CHP'nin gölge kabinesi bakanlarla bir araya geldi

Normalleşme süreci hız kesmiyor! CHP'nin gölge kabinesi bakanlarla bir araya geldi

Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş'a cinsel saldırı suçundan hapis cezası

Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş'a cinsel saldırı suçundan hapis cezası

Serçe parmağını yiyen caniyle birlikte tedavi olmuş! Yeniden hastaneye gideceğini öğrenen Dilan Polat dilekçe verdi

Serçe parmağını yiyen caniyle birlikte tedavi olmuş! Yeniden hastaneye gideceğini öğrenen Dilan Polat dilekçe verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afganistan kararı! Diplomatik pasaporta vize muafiyeti kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afganistan kararı! Diplomatik pasaporta vize muafiyeti kaldırıldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title