Haberler

Fakülte Öğrencilerinden Örnek Kardeşlik Projesi

Adıyaman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğrencileri, kendilerine kardeş köy olarak seçtikleri Sincik’in Yarpuzlu Köyü Okulu ve Kur’an Kursu öğrencilerine kitap, kırtasiye, oyuncak, spor malzemesi ve giyim yardımında bulundu.

Adıyaman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğrencileri, kendilerine kardeş köy olarak seçtikleri Sincik'in Yarpuzlu Köyü Okulu ve Kur'an Kursu öğrencilerine kitap, kırtasiye, oyuncak, spor malzemesi ve giyim yardımında bulundu.

Adıyaman Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Topluluğu bünyesinde yaptıkları faaliyetlerle büyük hayırlara vesile olan Adıyaman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğrencileri, kendilerine kardeş köy seçtikleri Sincik'in Yarpuzlu Köyü Okulu ve Kur'an Kursundaki öğrenci kardeşlerinin çeşitli ihtiyaçlarını karşıladılar. Konu ile açıklamalarda bulunan Hoca Ahmet Yesevi Topluluğu Başkanı İlyas İnan, "Topluluk olarak önce kendimize kardeş bir köy belirlemeye çalıştık. Yaptığımız araştırmalar neticesinde Yarpuzlu Köyümüzde bulunan okulumuzun ve Kuran Kursumuzun ihtiyaçlarının had safhada olduğunu öğrendik. Okul Müdürlüğü ve Kuran Kursu yetkilisinden aldığımız ihtiyaç listeleri doğrultusunda Adıyaman ilimiz genelinde derhal bir yardım seferberliği başlattık. 3 Nisan 2015 Cuma gününden itibaren başlattığımız bu kardeşlik projesi kapsamında topladığımız malzemeleri, bugün Yarpuzlu Köyümüzdeki öğrenci kardeşlerimize teslim etmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Bu projemizde bize desteklerini esirgemeyen topluluğumuzun çok değerli Akademik Danışmanı Sayın Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güven ve Adıyaman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Hacı Duran hocalarımız olmak üzere, bağışladıkları yardımlarla bizleri mutlu ve onure eden Sayın Yusuf Yıldırım'a, Sayın Osman Salman'a, Bilgi Kitap Kırtasiyesine, Nokta Kitabevine, İklim Kitap Kırtasiye'ye ve Adıyaman Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi'ne ayrı ayrı teşekkür ederim. Yarpuzlu Köyümüzde bize gösterdikleri samimi ve sıcak misafirperverliklerinden ötürü başta Okul Müdürümüz Sayın Hasan Meriç'e, çok değerli Müdür Yardımcıları Sayın Zeynep Taştan ve Sayın Osman Kaşıkçı ile Yarpuzlu Camii İmam-Hatip'i Sayın Ahmet İnan olmak üzere, tüm öğretmen ve öğrenci kardeşlerimize en kalbi duygularımla şükranlarımı sunarım" dedi.

Okulun öğretmen ve öğrencileriyle Hoca Ahmet Yesevi Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güven ise, Yarpuzlu'nun coğrafik konumunun insanların kafasında oluşturduğu negatif imajının öğrencilerin başarılı olmasıyla yıkılacağını, bunun da internetten yeterli ve doğru ölçüde yararlanılmasıyla oluşacağını belirtti.

Okul Müdürü Hasan Meriç de, büyük emekler neticesinde toplanan yardım malzemelerinin kendi okullarına bizzat getirilmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek, "Değerli hocamız ve büyüğümüz Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güven ile topluluk başkanı İlyas İnan ve ekibini köyümüzde görmekten büyük bir onur duyduk. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğrencisi olan kardeşlerimizin, öğrencilerimizce örnek alındıklarını ve karşılıklı yürütülen bu kardeşlik projesinin nesiller boyunca devam edileceğinden eminim" şeklinde konuştu.

Okulun öğrenci ve öğretmenleriyle hatıra fotoğrafları çeken topluluk üyeleri, daha sonra Adıyaman'a gitmek üzere yola çıktı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Üniversitesi Ahmet İnan Sincik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? SURVIVOR YAMAN KİMDİR? Survivor All Star Yaman Keleş kaç yaşında, nereli? 2024 YKS NE ZAMAN? YKS'ye kaç gün kaldı? TYT- AYT- YDT hangi tarihte yapılacak? Survivor'da Yaman mı elendi? 2024 Survivor All Star'da eleme öncesi adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title