Haberler

Evliya Çelebi'nin Acili, 3. Seviyede Bir Servis

Dumlupınar Üniversitesi, (DPÜ) Evliye Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nin, 3. seviye bir acil servis olduğu bildirildi.

Dumlupınar Üniversitesi, (DPÜ) Evliye Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nin, 3. seviye bir acil servis olduğu bildirildi.

Acil Servisin hergün ortalama 750 kişiye hizmet verdiğini belirten Kütahya Kamu Hastaneleri Bİrliği Genel Sekreteri DR. Mithat Ekici, "24 saat kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi hizmeti sunan hastanede, 5 dalda branş nöbeti tutuluyor. Hal böyle olunca, acil gelen hastalara anında müdahale imkanı bulunuyor. Yeni yapılan binasına taşınan servis, şimdi daha iyi ve geniş ortamda hizmet sunuyor. Öncesinde 400 metrekare alanda hizmet sunarken, yeni yapılan binasında 2 bin metrekare kapalı alana sahip.Acil servisler, sahip oldukları cihaz, malzeme, personel ve imkana göre ruhsatlandırmaya tabi tutuluyor. Hastane bugüne kadar fiziksel meken yetersizliğinden dolayı 2. Seviye acil olarak hizmet vermekteydi" dedi.

Gerek yeni binasına taşınılması, gerekse yeni düzenlemeler ile 3. Seviye acil hizmeti verecek düzeye ulaştıklarını ifade eden Ekici, "Hastanemizin acil servisinin 3. Seviye olarak ruhsatlandırılması için kısa süre içerisinde başvuracağız. Bununla ilgili çalışmalarımızın çoğunu tamamladık. Sadece pratisyen hekim konusunda bir eksiğimiz var. Onu da kısa süre içerisinde tamamlayacağız. 3. Seviye acil servis hizmeti sunulduğunda, bazı hekim kadrolarımız da artacak. Böylelikle 24 saat çoğu branşta acil hizmetini kesintisiz olarak sunacağız. Yoğun bakımlardaki artışla desteklenen acil servis hizmetleri nedeniyle çevre iller dahil gece gündüz hasta sevki alacağız. Bu ilimizin sağlık alanında önemli bir merkez olarak tescili anlamına geliyor" diye konuştu.

Çocuk acil servisi çalışmalarını da bir taraftan yürüten hastaneye, Çocuk kardiyolojisi uzmanı ataması yapıldı. Göreve başlayan çocuk kardiyoloğu, hem çocuk acili, hem de ilimizin için önemli. İlimiz için önemli bir kazanım olacak olan Çocuk Acil Servisi sayesinde, çocukların erişkinler ile ayrı alanlarda müdahale etme imkanına kavuşacaklarını dile getiren Ekici, "Her yıl 250 bin kişiye acil servis hizmeti sunuyoruz. Bu hastaların önemli bir bölümü çocuk hastalardan oluşuyor. Proje çalışmalarını tamamladığımız çocuk acilini kısa sürede ihale ederek hizmete açmayı düşünüyoruz. Böylelikle, çocuklarımıza daha iyi acil hizmeti sunduğumuz gibi, onların psikolojilerinde olumsuz etki edecek etkileri de aza indirgemiş olacağız" ifadelerini kullandı.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Evliya Çelebi Mithat Ekici Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (5)

mağdur:

tabi canım kesinlikle öyle trafik kazasından ambulansla gelen 2 hastaya 45 dk boyunca biride gelip bakmadı. . . .

2
7
yanıtYanıtla
SÜLEYMAN COŞKUN:

Mağdur ismiyle yazan arkadaş ben orda personelim. Trafik kazasıyla geldin 45 dakka bakılmadı öylemi. . . Ne kadar basit Allah korkun yok mu senin. İnsanları töhmet altında bırakıyorsun. Ben 11 yıldır acil servisteyim. 45 dakka anlayışın nasıldır bilmem. Biz çok gördük kayıt yaptırıp hemen içeri girip bir saattir bekliyorum diye bağırıp çağıranları. . . Senin 45 dakka anlayışın böyle bişey olsa gerek. Yapma kardeşim böyle söyleme günahtır. . .

5
0
yanıtYanıtla
nazanmobilWeb@haberler.com:

Öyle birsey olamaz giriş saatinizle ilk muayene olduğunuz saatleri karşılaştıralım.size ilk müdahale yapılmıştır öncelik durumunuza göre değerlendirilmiştir

2
1
yanıtYanıtla
ahmet özyasarmobilWeb@haberler.com:

Magdur arkadas ben durüstüm yalancı degilim diyorsan hastanin ve kendi kimligini soylersin

1
0
yanıtYanıtla
mbilgimobilWeb@haberler.com:

ne bicim servis dr yetkisi disinda ilac yaziyor eczaneye varinca paranla aliyorsun boyle bir dunyada var

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title