Haberler

Evde Eğitim Alan Öğrenciler 23 Nisan'ı Kutladı

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde evde eğitim alan öğrenciler için 23 Nisan şenliği düzenlendi.

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde evde eğitim alan öğrenciler için 23 Nisan şenliği düzenlendi.

Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ahmet Kayhan Öğretmenevi'nde düzenlenen programa Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın eşi Hatice Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Cemile Öztin Öğün, milli eğitim şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Cemile Öztin Öğün, bir ekip olarak çalıştıklarını ve evde eğitim projesine Hatice Doğan'ın sayesinde dahil olduklarını belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise, özel eğitimin bir parçası olan evde eğitim çok daha önemli çok daha özveri gerektiren bir çalışma. İl olarak özellikle özel eğitimde çok fazla bir problemimizin kalmadığını biliyoruz. Ancak okula elverişli olmayan öğrencilerimizin eğitimlerinin çok daha önemli olduğunu ve ciddi bir özveri gerektirdiğini biliyoruz. Öğretmenlerimiz yaz, kış demeden özel bir gayret sarf ediyorlar. 2006 yılında 9 kişiyle başlayan bu eğitimimiz, bugün itibariyle 156 öğrenci evde eğitim almakta. Bu konuyla ilgili 188 öğretmenimiz görev yapmaktadır. Konya ili olarak özellikle okulla ilişiği sağlanamayan özel eğitim hizmeti ihtiyacı olan öğrencilerimize özel gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın eşi Hatice Doğan ise, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, "Yine bir 23 Nisan öncesi bir araya geldik. Sizler eminim o 23 Nisan coşkusunu bugün burada arkadaşlarınızla, ailenizle birlikte yaşayacaksınız. Sizin evlerinize gelip sizinle birlikte eğitim alan ve sizin eğitim hayatınızın devam etmenizi sağlayan öğretmenlere teşekkür ediyorum. Şu an eminim ki evde eğitim aldığınız tadı hiçbir yerde alamazsınız. Eminim sizlerde öğretmenlerinizden çok şey öğreniyorsunuzdur ama öğretmenleriniz de sizlerden çok fazla şey öğreniyorlar. Siz onlara hayatta hiçbir şeyden bıkmamayı, vazgeçmemeyi öğretiyorsunuz. Bu yüzden sizlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 100. Yıl Mahallesi Ahmet Haşhaş Ortaokulu ve Konya Büyükşehir Belediyespor Kulübü

Halk Oyunları ekibi birer gösteri sundu. Öğrencilerin gösterilerinin ardından Hatice Doğan, evde eğitim veren öğretmenlere ve projeye katkıları bulunanlara plaket verdi. Ödül törenin ardından Hatice Doğan'a da projeye vermiş olduğu katkılarından dolayı plaket verildi.

Etkinlik, öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtılması ve müzik eğlencesiyle sürdü. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hatice Doğan 23 Nisan Selçuklu Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title