Haberler

Esogü'de Paramedikler Günü Etkinliği

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından 22 Aralık Paramedikler Günü dolayısıyla “112 Acil Sağlık Hizmetlerinin Sunumunda Hukuksal Boyut” konulu bir panel düzenlendi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından 22 Aralık Paramedikler Günü dolayısıyla "112 Acil Sağlık Hizmetlerinin Sunumunda Hukuksal Boyut" konulu bir panel düzenlendi.

ESOGÜ Prof. Dr. Fazıl Tekin Salonu'nda düzenlenen panel, ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu'nun yönetiminde gerçekleşti. Panelin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, paramedik mesleğinin ülkemizdeki ve dünyadaki gelişimine kısaca değindi. Ülkemizdeki ilk paramedik programının 1993 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi'nde açıldığını belirten Prof. Dr. Ünlüoğlu, 2013 yılında Türkiye'deki çeşitli üniversitelerdeki toplam paramedik programı sayısının 70'e ulaştığını ifade etti. ESOGÜ'de ise 1997-1998 öğretim yılında "Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği" adıyla açılan paramedik programının bugüne kadar 300'e yakın mezun verdiğini kaydeden Prof. Dr. Ünlüoğlu, mezunlarla gurur duyduklarını söyledi.

İlk panelist olan Eskişehir 112 Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Babür Mimtaş, Eskişehir'deki 112 Acil yapılanması hakkında bilgiler verdi. Eskişehir 112 servisinin tarihçesini, araçlarını ve organizasyon yapısını anlatan Dr. Babür Mimtaş, Eskişehir 112'nin tüm Türkiye'deki servisler arasında özel bir yeri bulunduğunu da sözlerine ekledi. Kendisini dinleyen ESOGÜ İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerine seslenen Dr. Babür Mimtaş, görevleri sırasında sinirleneceklerini, üzerilerine yürünebileceğini, dertlerini anlatamayabileceklerini ancak bir insanın hayatını kurtardıklarında ise çok mutlu olacaklarını söyledi. Kendilerini geliştirmeleri halinde altından kalkamayacakları işin olmadığını kaydeden Dr. Babür Mimtaş, Eskişehir 112 olarak kapılarının ESOGÜ öğrencilerine her zaman açık olduğunu belirtti. Dr. Babür Mimtaş öğrencilere stajlarını beklemeden Eskişehir 112 Komuta Kontrol Merkezi'ni gezmeleri ve vakalara müdahale konusunda görevlilerden bilgi istemeleri çağrısında bulundu.

İkinci panelist Paramedik Kadir Çekiç, paramedik adaylarına olay yerine ulaşmalarından itibaren dikkat etmeleri gereken noktalar hakkında bilgiler verdi. Paramedik mesleğinde kişisel güvenliğin önemine dikkat çeken Kadir Çekiç, ekip liderinin de tecrübeli ve profesyonel olması gerektiğinin altını çizdi. Acil yardımın hayat kurtarabileceği gibi hastanın hayatına da mal olabileceğini ifade eden Kadir Çekiç, bu nedenle paramedik adaylarına mutlaka mesleki sigorta yaptırmaları tavsiyesinde bulundu.

Avukat Mustafa Algam ise, sağlık hukukunu konu alan bir konuşma yaptı. Paramediklerin görevlerini yaparken mütecaviz davranışlarla karşı karşıya kalabileceğini belirten Mustafa Algam, böyle durumlarda izlenecek yol hakkında bilgiler verdi. Tedbirsizlik ve dikkatsizlik nedeniyle yaralanma ve ölüme yol açma vakaları ile ilgili hukuki süreçlere de değinen Mustafa Algam daha sonra kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Panel, genel olarak dinleyicilerin soru, görüş ve önerilerinin alındığı bölümle sona erdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlhami Ünlüoğlu Fazıl Tekin Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title