Haberler

Eski Trabzon Valisi Kızılcık'ın İsmi Camiye Verildi

Şalpazarı ilçesindeki Karakaya obasında yaptırılan cami törenle ibadete açıldı.

Şalpazarı ilçesinde yaptırılan ve bir süre önce vefat eden eski Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ın adı verilen cami, törenle ibadete açıldı.

İlçenin Karakaya Obası'nda 3 yıl önce yapımına başlanan ve 300 bin lira maliyetle yapımı tamamlanan caminin, hizmete açılacak olması sebebiyle düzenlenen törene,  Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal, Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir, Şalpazarı Kaymakamı Zihni Yıldızhan, Tonya Kaymakamı Yeliz Yıldızhan, Beşikdüzü Kaymakamı Alaattin Aktaş, Maçka Kaymakamı Alper Balcı, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Ortahisar Belediye Başkan Vekili Firar Bayrak, AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Murat Topkara,  MHP Şalpazarı İlçe Başkanı Mehmet Sakallıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Vali Öz, törende yaptığı konuşmada, yaylalarda göçün habercisi olan vargit çiçeklerinin kendini gösterdiği bu güzel günde, kendisinden önce Trabzon Valiliği görevini yürüten merhum Recep Kızılcık'ın adının verildiği caminin açılış töreninde bulunmaktan onur ve mutluluk duyduğunu ifade etti.

Cami konuşmaların ardından hizmete açıldı. Kızılcık'ın caminin bulunduğu obaya, kentte valilik yapa bir çok kez gelerek vatandaşlarla sohbet ettiği belirtildi.

Tören sonrası, camiye 30 bin lira bağışta bulunan işadamı Atilla Ataman'ın da aralarında olduğu çok sayıda vatandaş camiye bağış yaptı.

Bağışlar toplandıktan sonra katılımcılara pilav, kavurma ve ayran ikram edildi. - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Abdil Celil Öz Recep Kızılcık Şalpazarı Karakaya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title