Haberler

Erzincan Pmyo'da Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Erzincan Polis Meslek Yüksek Okulu'nda(PMYO) düzenlenen tören ile yeni eğitim öğretim yılı başladı.

Erzincan Polis Meslek Yüksek Okulu'nda(PMYO) düzenlenen tören ile yeni eğitim öğretim yılı başladı.

Erzincan Polis Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda düzenlenen törene

Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti Erzincan Milletvekili Sehabattin Karakelle, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şafak, şube müdürleri ve öğretim görevlileri ve polis adayı öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Erzincan PMYO Müdürü Habip Yılmaz, eğitimin insanlık tarihi boyunca ilerlemenin ve gelişmenin en önemli dinamiği olduğunun altını çizerek; "Toplumların gelişmişlik düzeyleri iyi bir eğitim sistemine sahip olmalarıyla doğru orantılıdır. Eğitim ülkelerin ve toplumların kalkınmasında ve gelişmesinde çok önem arz ettiğinden hareketle devletimiz her alanda olduğu gibi halkımızın can ve mal emniyetini koruma, asayişini temin ile kamu düzenin sağlanması gibi hayati görevleri bulunan polisimizin eğitilmesine de çok büyük önem vermektedir. 2001 yılından sonra polislerimizin eğitim süresinin 2 yıla çıkarılması, polis eğitimine verilen önemi gösteren adımlardan sadece birisidir. Ayrıca okulumuzda öğrenim görecek 302 öğrencimizi 2 yıl boyunca her yönden daha iyi bir eğitim görmeleri için bir taraftardan öğretim görevlisi sayımızı artırırken, diğer taraftan modern bir polis eğitim kampüsünün yapımını da devam etmesi devletimizin polis eğitimine verdiği önemi göstermektedir" diye konuştu.

Ardından konuşan Vali Abdurrahman Akdemir ise son on yılda polisin ciddi bir zihniyet değişikliği geçirdiğinin altını çizerek ; "Güvenlik kavramı insanlık tarihi kadar eski bir kavramdır, İnsanlığın da en temel ihtiyacıdır. Aynı sağlık gibi bir ihtiyaç, yokluğunda hissedilen bir ihtiyaçtır. Varlığında hiç kimse güvenliğin önemini fark etmiyor, İnşallah ta fark etmeyiz yani güvenlik derdimiz olmaz. Fakat insanlık var olduğundan bugüne kadar bu ihtiyacını karşılayabilmek için çeşitli tedbirler almış. Geldiğimiz bu yüzyıla kadar güvenlik ihtiyacını, devletin güvenliği ile eşdeğer tutmuştur. Dolayısıyla bireyin güvenliğini, toplumun güvenliğini ötelemiştir. Bizde geçmişe baktığımızda, bu konuda yeniyiz. Güvenlik dediğimiz zaman insanların temel hak ve özgürlüklerini değil, devletin güvenliğini nasıl sağlanacağı konusuna odaklanıyoruz. Halbuki yaşadığımız bu yüzyılda ve demokrasilerin, hukuk devleti ilkelerinin öne çıktığı ülkelerde artık devletin güvenliğinin güvenilir devletin güvenliği ile özdeşleşmediğini, güvenliğin bireyin güvenliğinin sağlanmasıyla özdeşleştiğini biliyoruz.

Artık biz devletin ceberrüt yüzünü topluma dayatan bir polis istemiyoruz. Bizim istediğimiz polis, devletin merhamet ve şefkat yüzünü gösteren, toplumla kaynaşan, onunla iç içe olan, onun sorunlarına duyarlı, onun sorunlarını çözme konusunda rehberlik eden bir polis istiyoruz. Son 10 yılda gördük ki polisimiz bu anlamda ciddi bir zihniyet değişikliği geçirmiş, işkenceye sıfır tolerans politikasıyla, polis son on yılda çok ciddi bir değişim ve dönüşüm göstermiştir" dedi.

Konuşmaların ardından tören polis adaylarına ilk dersin verilmesi ile sona erdi. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdurrahman Akdemir Nurullah Çakır Turgay Yüksel Erzincan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ankara metro çalışıyor mu? 3 Mayıs Cuma Ankara metrolar açık mı, hangi metrolar açık? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 3 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title