Haberler

Ergani Modern Altyapıyla Yeniden Kuruluyor

Güncelleme:

Diyarbakır'ın en büyük ilçelerinden biri olan Ergani'de modern bir altyapı kurulması için DİSKİ Genel Müdürlüğü çalışma başlattı.

Diyarbakır'ın en büyük ilçesi olan Ergani'de son nüfus sayımına göre 121 bin kişi ilçe merkezinde yaşıyor. Hilar mağaraları gibi insanlık tarihinin kök saldığı Ergani, özellikle yerli turizmin gözbebeği. Diğer ilçeler gibi Ergani de 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan Büyükşehirler Yasası'nın ardından DİSKİ Genel Müdürlüğü'nün hizmet alanına giren ilçelerden.

DİSKİ Genel Müdürlüğü yasanın hemen ardından ilk iş olarak Ergani'de bir şube açmış. Müstakil bir bina halka daha iyi hizmet verebilmek için tutulmuş. Hızla müdürlük ve şeflikler oluşturulmuş.

Pompa İstasyonu, İsale Hattı, İçme Suyu Arıtma Tesisi

DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, Ergani'nin sorumluluk alanlarına girmesinden sonra gerek içme suyu gerekse kanalizasyon şebekesi ve Atık Su Arıtma Tesisi projeleri üzerinde yoğunlaştıklarını ve bu projelerini tamamladıklarını aktarıyor. Sarı konuşmasına devam ediyor: "İhale aşamasına geldik. Yine içme suyu ile ilgili daha önce ihalesi yapılan ve şu anda büyük bir hızla çalışmaları devam eden Pompa İstasyonumuz, İsale Hattımız ve İçme Suyu Arıtma Tesisimizin yapımı büyük bir hızla devam ediyor. Bunlar 30 milyon TL'ye mal olacak."

110 Milyon Liralık Yatırım Yapılacak

Sarı DİSKİ Genel Müdürlüğü olarak hedeflerinin 2015 Nisan ayına kadar en azından geçici de olsa Ergani'ye barajdan alınan suyun ulaştırılması olduğunu söylüyor. Sarı Ergani'nin altyapı hizmetleri için 5 yıllık bir planlama yaptıklarını ve 110 milyon liralık bir yatırım yapmayı hedeflediklerini söylüyor. Sarı sözlerini sürdürüyor: "Bunların tüm proje çalışmalarını tamamladık. Bir kısmının ihale süreci başladı. Bir kısmı kısa bir süre içinde başlayacak. Hedefimiz Ergani'nin Diyarbakır kent merkezi ile aynı kalitede hizmet almasıdır. 24 saat kesintisiz içme suyu vermek, atık suyu arıtma tesisinden geçirerek tekrar doğaya bırakmak, bu yolla doğayı korumak istiyoruz."

Tüm İlçelerde Eş Zamanlı Çalışma

Sarı çalışmaların Ergani ile sınırlı olmadığını hatırlatıyor: "Hizmetimiz, çalışmalarımız sadece Ergani ile sınırlı değil. Diğer ilçelerle ilgili de çalışmalar eşzamanlı olarak ve büyük bir hızla devam ediyor. Gerek ihale süreçleri gerekse proje çalışmaları başladı. Amacımız tüm ilçelerde en kısa sürede gerekli altyapı yatırımlarını gerçekleştirmek ve kent merkezi ile aynı hizmet kalitesini üretmektir. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde ilçelerin içme suyu, kanalizasyon şebekeleri ve Atık Su Arıtma tesislerini tamamlayıp halkın hizmetine sunmaktır."

DİSKİ Genel Müdürlüğü mühendisleri ve işçileriyle gece-gündüz demeden geleceğin kent adayı olan ilçelerine can suyu veriyor.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Yaşar Sarı Diyarbakır Ergani Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title