Haberler

Epal Paletler Dünya Devlerinin İlk Tercihi

Ürün taşımasında ahşap paletlerin pazar payı her geçen gün artarken, Avrupa Palet Üreticileri Birliği’nin (EPAL) pazar liderliği artarak sürüyor.

Ürün taşımasında ahşap paletlerin pazar payı her geçen gün artarken, Avrupa Palet Üreticileri Birliği'nin (EPAL) pazar liderliği artarak sürüyor.

EPAL Türkiye Ulusal Komitesi Tüm Epal Palet Üreticileri Kalite Derneği (TEPAL) Başkanı Akın Balcıoğlu, ürünlerinin dünya devi firmalarca tercih edilmesinin en önemli sebebinin tüketicilerin 53 yıllık tecrübelerine duyduğu güven olduğunu söyledi. Balcıoğlu, EPAL paletlerin tüm dünyada dolaşım hakkına sahip olması, ikinci elde değer bulması, sağlamlığı, hijyenik ürünlerde güvenle kullanılmasının yanı sıra 2'nci el pazarına sahip olmasının öne çıkan avantajları olduğunu belirtti.

EPAL'in geçen yıl ağustos ayında, Uluslararası Demiryolları Birliği (UIC) ile yollarını ayırdığını ve yüksek kalite standartları ile tek başına yoluna devam etmeye karar verdiğini vurgulayan TEPAL Başkanı Akın Balcıoğlu, Türkiye dahil dünya genelindeki bütün ulusal komitelerin de tercihlerini EPAL'den yana kullandığını söyledi. Balcıoğlu,"'Sadece ulusal komiteler ve bağlı üreticiler değil, dünya devi firmalar da ürünlerini güvenle taşımak için EPAL'i tercih etti. Nitekim sadece geçen yılın son 5 ayında 30 milyon EPAL palet üretildi. 2013 yılı toplamındaysa, 64 milyon yeni EPAL palet üretildi. Aynı yıl 25 milyon paletse lisanslı üreticiler tarafından tamir edilerek tekrar kullanıma sunuldu. Böylece geçen yıl tüm dünyada 89 milyon EPAL palet kullanıma sunuldu" dedi.

EPAL'in Türkiye dahil tüm dünyada 14 ulusal komitesi olduğunu vurgulayan TEPAL Başkanı Akın Balcıoğlu, "5 kıtada yaklaşık 500 üreticimiz var. Türkiye'de TEPAL kurulmadan önce 22 olan üretici sayımız 42'ye çıktı. Yine 3 yıl önce TEPAL kurulduktan sonra, yıllık 750 bin olan palet üretimiz de 2 milyona yaklaştı. Derneğimiz bir yandan pazarı büyütüyor, diğer yandan da kalite standartlarını yükseltiyor. Hedefimiz Türkiye'deki EPAL lisanslı ahşap palet üretimi her yıl yüzde 25 düzeyinde arttırmak" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akın Balcıoğlu Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title