Haberler

Engelli Öğrenciler Hünerlerini Sergiledi

Konya'da "Engelliler Haftası" nedeniyle İsmil Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Konya'da "Engelliler Haftası" nedeniyle İsmil Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Programa, AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Özgür Ergun, AK Parti Karatay Kadın Kolları Başkanı Münevver Yavaş, vatandaşlar, engelli öğrenciler, aileleri ve öğretmenler katıldı.

İsmil Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 13 yaş üzeri zihinsel engelli bayanlara yönelik bakım ve rehabilitasyon yapıldığını ifade eden Okul Müdürü Volkan Özdemir, okullarında 20 zihinsel engelli kız öğrencinin eğitim gördüğünü ve bu öğrencilerin hazırlamış olduğu takı tasarım, örgü ve makrome çalışmalarından oluşan sergiyi düzenlediklerini belirtti.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise, toplumun her kesimine hizmetin görevleri olduğunu dile getirerek, 2014 yılı itibariyle belde ve köylere hizmetlerin hızlı bir şekilde erişeceğini vurguladı. Okullardaki eksikliklerin giderilmesi çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Başkan Hançerli, düzenlenen serginin hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş da, konuşmasında engelliler haftası nedeniyle burada kalan kursiyer ve bakıma muhtaç olan öğrencilerin güzel bir etkinlik yaptıklarını ifade ederek, engelli bir insanın eksikliklerinin giderilmesi, hayata tutunması ve engelsiz bir hayatın nasıl sürdürüleceği İsmil Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde öğretmenler tarafından anlatıldığını aktardı. Amaçlarının rehabilitasyon merkezinde kalan kızların toplumla uyumunu sağlamak olduğunu dile getiren Altıntaş, burada görev yapan öğretmenlerin özverili bir şekilde çalışarak büyük görevler düştüğünü sözlerine ekledi.

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, engelli öğrencilerin el becerilerini gördüklerini ve umutla geleceğe baktıklarını belirterek, "Geçmiş yıllarda engelli kardeşe kim bakacak tereddüdü yaşanırken, şimdi bakıyoruz ki okulumuzda ve devletimizin politikasındaki bu tür gelişmeler yüz güldürüyor" dedi. Samancı, bu tür eğitim kurumlarında engelli çocukların topluma kazandırıldığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan engelli öğrencilerin hazırladığı sergi açılışı ve etkinlik programı gerçekleştirildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Engelliler Haftası Gülay Samancı İsmil Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title