Haberler

Emet'e Bakan Fatih Dönmez: "Borda Teknolojik Alt Yapıyı da Kuracağız"

Emet'e Bakan Fatih Dönmez: "Borda teknolojik alt yapıyı da kuracağız"KÜTAHYA - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kütahya'nın Emet ilçesinde, Eti Maden İşletmeleri Sülfürik Asit Üretim Tesisi'nin temel atma törenine katıldı.

Emet'e Bakan Fatih Dönmez : "Borda teknolojik alt yapıyı da kuracağız"

KÜTAHYA - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kütahya'nın Emet ilçesinde, Eti Maden İşletmeleri Sülfürik Asit Üretim Tesisi'nin temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan Bakan Dönmez, tesisin 2020 yılında hizmete sunulacağını kaydetti.

Bakan Dönmez, "Bizler Emet'i, Hisarcık'ı, Tavşanlı'yı, bütün ilçeleri ile Kütahya'yı geliştirmenin, Türkiye'yi ihya etmenin gayreti içerisinde olduk ve olmaya devam edeceğiz. Dünya bor rezervlerinin yüzde 40'ını oluşturan 1 nokta 80 milyar ton büyüklüğünde olan bir rezervden bahsediyoruz. Yani bu topraklar tüm dünyanın ihtiyacını tam 300 yıl boyunca sorunsuz karşılayabilecek bir kaynağa ev sahipliği yapıyor. Bu rezervleri hakkıyla işlemek için Eti Maden'e yeni bir vizyon belirledik. Bu kaynakları burada iişleyecek teknolojik alt yapıyı da artık Türkiye'de kuracağız. Yerli teknoloji ve yerli insan kaynağımızla artık bor cevherimizi burada işleyecek değerine değer katacağız. Bor, işlendiğinde bire yüz, bire bin hatta bire 4 bin'e kadar değerlenen önemli bir cevher. 'Neden bu zenginlikten milletimizi mahrum edelim' dedik. Allah nasip ederse artık bor ihracatında konsatre ürünlerin payını azaltıp, ileri teknoloji ürünlerinin payını arttıracağız. Eti Maden'in yeni dönemdeki vizyonu geleneksel bor ürünlerinden ileri teknolojide kullanılan bor üretimine geçiş yapmak olacak" diye konuştu.

Tesisin temeli, tören alanına Emine Elif isimli torunuyla gelen bir bayan ve protokol mensuplarınca atıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatih Dönmez Eti Maden Emet Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title