Haberler

Elazığ'da 'İnsani Değerler ve Kan Bağışı' Konferansı

Elazığ’da Kan Arıyorum Yardımlaşma ve Eğitim Derneği (KAYED) tarafından ‘İnsani Değerler ve Kan Bağışı’ konferansı düzenlendi.

Elazığ'da Kan Arıyorum Yardımlaşma ve Eğitim Derneği (KAYED) tarafından 'İnsani Değerler ve Kan Bağışı' konferansı düzenlendi.

Elazığ Eczacılar Odası Toplantı Salonu'nda KAYED tarafından düzenlenen 'İnsani Değerler ve Kan Bağışı' konferansına konuşmacı olarak, KAYED Genel Başkanı Murat Özekinci katılırken, dinleyici olarak Eczacılar Odası Elazığ Şube Başkanı Hakkı Sönmez, Pr. Dr. Serpil Bulut ve çok sayıda davetli katıldı. Konferansta dernekleriyle ilgili genel bilgi veren Kan Arıyorum Yardımlaşma ve Eğitim Derneği Genel Başkanı Murat Özekinci,"KAYED genel merkezi Elazığ olacak şekilde 2012 yılında kuruldu. Amacımız hasta ve hasta yakınlarına yardım etmekti. Bu vesileyle arkadaşlar olarak bir araya geldik. Aslında bizim ilk hedefimiz sadece arkadaşlar arasında bir yardım çalışması başlatmaktı. Gördüğünüz gibi ihtiyaca binaen bu çalışmalar bir dernek çatısı altında kurma gereği hissettik. 2011 yılı içerisinde yapmış olduğumuz çalışmaları, 2012 yılı Şubat ayı içerisinde resmi olarak dernekleştirip ve bugünlere kadar geldik. Genel merkezi Elazığ'da olan bir dernek dedik ama şu an, İstanbul, Antalya, Konya, Malatya, Muş, Diyarbakır, Mardin olmak üzere toplam yedi ilde, 10 bin gönüllü üyesi olan bir dernek konumuna geldik" dedi.

Dernekçilikte üye desteğinin önemli olduğunu belirten Özekinci, "Derneğimiz 2012 yılı itibariyle kuruldu ama bugün itibariyle İçişleri Bakanlığı'ndan destekli olan 'PRODES' ile 'Kan Arıyorum' projesi kapsamında projemiz hayata geçti. Altıncı ayımızı doldurduk projede tabi önümüzde bir altı ay daha var. Proje kapsamında amacımız kan bağışına dikkat çekmek ve sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitesini artırmaya yönelik bir proje çalışmasıdır. Bu projemizi sadece Elazığ'da değil civar illerimiz Malatya, Muş ve Diyarbakır'da da yürütüyoruz. Geçen ay bu konferansımızı Malatya'da gerçekleştirdik. Bu ay buradayız önümüzdeki ay da ise Diyarbakır ve Muşta konferansı düzenleyeceğiz" diye konuştu.

Konferansın ardından Genel Başkan Özekinci, kendilerine destek olanlara plaket verdi. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Serpil Bulut Diyarbakır Malatya Elazığ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title