Haberler

Eğlendirerek Almanca Öğretiyorlar

Goethe Enstitüsü'nün 'Almanca Yollarda' projesi kapsamında Mersin'e gelen ekip Tevfik Sırrı Gür Lisesi öğrencileriyle buluştu.

Goethe Enstitüsü'nün 'Almanca Yollarda' (Deutsch Unterwegs) projesi kapsamında Mersin'e gelen ekip Tevfik Sırrı Gür Lisesi öğrencileriyle buluştu.

Türkiye'deki Goethe Enstitüleri ve Robert-Bosch Stiftung ortak projesi olan 'Almanca Yollarda' ekibi, bu yıl düzenlenen 3. tur kapsamında Mersin'e geldi. Almanca dersi alan öğrencilere Almancayı eğlenceli yollarda tanıtmayı ve sevdirmeyi amaçlayan proje çerçevesinde Şubat 2013'te İzmir'den yola çıkan 'Almanca Yollarda' otobüsü, Ege ve Akdeniz kıyıları boyunca Diyarbakır'a kadar gidecek. Mayıs sonunda tamamlanacak ilk turun ardından 2. tur Eylül 2013'te Edirne'den başlayacak, Aralık sonunda Trabzon'da sona erecek.

'Almanca Yollarda' otobüsünün Mersin'deki ilk durağı Tevfik Sırrı Gür Lisesi oldu. Okulun Almanca öğretmenleri Fatma Akdeniz, Işık Tanrıkulu ve Ali Göktepe'nin Goethe Enstitüsü'ne başvurmasıyla Mersin'e gelen, eğitmenler Andreas Noll, Kathrin Heiden ve Fatma Said'den oluşan ekip, Tevfik Sırrı Gür Lisesi 9. sınıf öğrencilerine çeşitli oyunlar ve slayt gösterileri ile Almancayı tanıttı. Projeye katılan öğrenciler, okulun bahçesinde gerçekleştirilen eğlenceli oyunlar ve eğitim materyalleri ile donatılan otobüsün içindeki atölye çalışmaları ile keyifli anlar yaşadı.

Projeyle ilgili bilgi veren Almanca öğretmeni Fatma Akdeniz, projeyi Goethe Enstitüsü'nün internet sitesinde gördüklerini, öğrenciler yararına böyle bir projenin güzel olacağını düşünerek, başvuru yaptıklarını söyledi. Başvurularının kabul edildiğini ve ekibin bugün okula geldiğini belirten Akdeniz, "Almanca Yollarda projesi Almancayı tanıtmak, sevdirmek adına geliştirilen bir proje. Çocuklara oyunlarla slaytlarla soru-cevap yoluyla Almancayı sevdirmek amaçlanıyor. Projeye dahil ettiğimiz öğrenciler, Almanca dersi alan 9. sınıf öğrencileri. Çünkü daha yolun başında oldukları için bu dili sevdirmek, not zoruyla değil isteyerek öğrensinler istedik" dedi.

Proje ekibinden eğitmen Andreas Noll da amaçlarının Almancayı eğlenceli yollarla tanıtmak ve sevdirmek olduğunu kaydetti. 2010'da başlayan projede ilk iki Türkiye turunda 65 şehirde 240'ı aşkın okul ve üniversiteyi ziyaret eden otobüsün etkinliklerine 23 binin üzerinde öğrencinin katıldığını ifade eden Noll, "Dil öğrenmeye yönelik oyunlar, ülke ve kültürüne ilişkin cazip malzemeler, çekici ödüllerin verildiği heyecanlı yarışmalar, tiyatro oyunları ve konserler aracılığıyla Almancayı tanıtıyoruz. Türkiye'de çok sayıda öğrenci Almanca dersi alıyor ama okullarda verilen sadece haftada iki saatlik ders. Çok pratik de yok. Biz normal bir Almanca dersi vermiyoruz, gramer öğretmiyoruz. Daha eğlenceli, daha hareketli etkinliklerle pratik yapmak ve motivasyon vermek için çaba harcıyoruz" diye konuştu.

Normal dersten daha eğlenceli olduğu ve daha iyi öğrendikleri için öğrencilerin de projeyi çok sevdiklerini vurgulayan Noll, çok ilgi olunca projenin 3. yılında da devam ettiğini, birçok okula giderek Almancayı tanıtmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Goethe Enstitüsü Türkiye Akdeniz Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title