Haberler

Ege-Koop Keyifli Yaşam Evleri'nde Kura Heyecanı

Ege-Koop'un projelerinden Keyifli Yaşam Evleri'nde kura heyecanı yaşandı.

Ege-Koop'un projelerinden Keyifli Yaşam Evleri'nde kura heyecanı yaşandı. Menemen Seyrek'te, Türkiye'nin en büyük bahçeli konut projelerinden biri olan Villakent ile yine Türkiye'nin en hızlı büyüyen vakıf üniversitesi Gediz'in hemen yanı başında yer alan ve 19 blok, 184 konuttan oluşan projenin ortakları görkemli bir törenle dairelerini belirledi.

Noter huzurunda yapılan çekilişin ardından yapımı tamamlanan ilk bloktaki örnek daireleri gezen ortaklar, hayranlıklarını gizleyemezken, Ege-Koop'a duydukları güvenin karşılığını sonuna kadar aldıklarını belirtti. Kura çekiminde ortaklara hitap eden Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, " Her yönüyle sıra dışı olan ve emsallerinin yarı fiyatına İzmirlilere sunulan bu projeden konut sahibi olan ortaklarımızı kutluyorum. Hem iyi bir yaşam alanı hem de çok iyi bir yatırım aracına kavuştular." dedi. Kentsel dönüşüm konusunda da değerlendirmeler de bulunan Aslan, " İşte size bir kentsel dönüşüm örneği daha. Bugüne kadar yaptığımız her proje ile biz İzmir'i zaten belli oranda dönüştürdük. Ege-Koop hizmeti kendisine kutsal sayan bir anlayışla yoluna devam edecek" ifadelerini kullandı.

Türk konut devi Ege-Koop'un kısa zamanda büyük başarılara imza atarak öğrenci sayısını önemli ölçüde artıran Gediz Üniversitesi ile Türkiye'nin en büyük bahçeli konut projelerinden Villakent'in hemen yanında iki katlı evlerden oluşan Keyifli Yaşam Evleri Projesi'nde ortaklar dairelerini çektikleri kura ile belirledi. İzmir 2. Noter Başkatibi Emine Başeğmez'in gözetiminde gerçekleşen çekilişte ortaklar heyecanlı anlar yaşandı.

"MÜKEMMEL BİR DÖNÜŞÜM ÖRNEĞİ"

Menemen Seyrek'teki şantiye alanında düzenlenen törende konuşan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, projenin önemine dikkat çekti. Temeli 9 Haziran'da atılan konutların 3 ayda önemli bir noktaya getirildiğini, tamamlanan ilk bloktaki örnek dairelerin beğeniye sunulduğunu kaydeden Aslan, yüklenici firmaya özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Keyifli Yaşam Evleri projesinin de sadece İzmir'de değil Türkiye çapında mükemmel bir kentsel dönüşüm örneği olduğunu belirten Aslan, " Ege-Kent 1 projesini bitirdiğimizde dünyaya gelmiş olan çocuk bugün artık bizden ev alır hale geldi. Ege-Koop, dörtte üçü plansız, çarpık ve sağlıksız yapılardan oluşan İzmir'de planlı, modern kentler yaratmak amacıyla büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. 11 ilçede birbirinden değerli ve farklı projeye imza attık. Şimdi sormak lazım. Ege-Koop olmamış olsaydı, bu projeleri yapmamış olsaydı İzmir'in durumu ne olurdu bunu herkesin durup, düşünmesi gerekir. Biz yıllardır kentsel dönüşüm diyoruz, biz yıllardır planlı yapılaşma diyoruz, biz yıllardır insan sağlığı için sağlam yapılar, sağlam binalar diyoruz. Biz bunu yıllardır uyguluyoruz. Oysa herkes sadece konuşuyor. Bu süreçte vatandaşların hayali ve umutları ile oynamaya kimsenin hakkı yok. Bayraklı'da, Gültepe'de bazı açıkgözler elindeki evini yok pahasına almaya çalışıyorlar. Eğer bu böyle devam ederse, vatandaş mağdur olur, aldatılırsa bu herhangi bir duruma benzemez. Sosyal sıkıntılara yol açar." dedi.

"BAKANLIK BİLE EGE-KOOP'A FİKRİNİ SORUYOR AMA BELEDİYELER"

Kentsel dönüşüm konusunda Türkiye'nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından iş dünyasına hatta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na kadar hemen herkesin Ege-Koop'un görüşlerini aldığını, önerilerini dinlediğini ancak İzmir'deki belediyelerin bu konuya kayıtsız kaldığını vurgulayan Aslan, " Maalesef İzmir'de bu konuda bir duyarlılık oluşturamıyoruz yerel yönetimler bazında. Herkes fikrimizi soruyor. Başta Bakanlık soruyor. Herkesle konuşuyoruz ama maalesef İzmir'deki belediyelerle bunu konuşamıyoruz. Seçimlere kadar bu işe yol vermezsek, elimizi çabuk tutmazsak bu iş bizden çıkar. Hükümet kararlılığını ortaya koymak için bu işi kendisi yapar. İstediği ile yapar devletin bütün imkanlarını kullanarak. Dilimizde tüy bitti diyoruz ki, bir ilçede bir model yaratalım ve vatandaşa bu sürecin ne olduğunu gösterelim. Elimizi çabuk tutmamız gerekiyor artık." İfadelerini kullandı.

"ARTIK İZMİR'İN ÖNÜNÜ AÇMAK LAZIM"

Ege-Koop Proje Merkezi konusunda da bilgilendirmeler yapan Aslan, "İzmir'in var olan tüm potansiyelini sonuna kadar kullanacak onlarca mega projeye imza atacağız. Biri sağlık serbest bölgesiydi. Şimdi bir başka proje açıklıyoruz ulaşım sıkıntısını gidermeye yönelik. İzmir'in önünü açmak lazım. İzmir'i yeniden hem Avrupa'da hem de Türkiye'de yeniden konuşturmak lazım. İzmir'de her şey var yeter ki bu değeri ortaya çıkarmaya çalışalım." diye konuştu.

"ANKARALILAR DA EGE-KOOP'U İSTİYOR"

Ege-Koop Ankara Temsilcisi ve CHP Parti Meclisi Üyesi Faruk Demir de, konuşmasında kentsel dönüşüm konusundaki bilgi yetersizliğine dikkati çekti. Ankara'da Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamak istediği bir kentsel dönüşüm alanında halkın Ege-Koop ile proje üretmek istediğini kaydeden Demir, "Bu Ege-Koop'un marka düzeyinin ve güvenilirliğinin geldiği noktayı göstermesi bakımından çok önemli." dedi.

(BK-)

28.10.2012 12: 36: 05

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Aslan Türkiye İzmir Ege Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title