Haberler

Edremit'te Engelliler Haftası Etkinliği

10-16 Mayıs Tarihleri Arasında Kutlanan "Engelliler Haftası" Nedeniyle Balıkesir'in Edremit İlçesinde El Sanatları ve Resim Sergisi Açıldı.

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan "Engelliler Haftası" nedeniyle Balıkesir'in Edremit ilçesinde el sanatları ve resim sergisi açıldı.

İlçede faaliyet gösteren Özel Ege Yüksel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Garanti Bankası yan tarafında el sanatları ve resim sergisi açtı. 3. El Sanatları ve Resim Sergisi'nin açılış kurdelesini Kaymakam Şefik Aydın, Belediye Başkanı Yunus Bozbey, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Zeynel Yetim ve rehabilitasyon merkezi müdiresi Emine Çakır birlikte kesti. Açılış öncesinde sahne alan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün Engelliler Halk Oyunu Ekibi'nin gösterileri izleyenleri gururlandırdı. Büyük alkış alan gösteriler sonrasında salonu geçen protokol engellilerle sohbetler edip çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

3. kez sergi açtıklarını vurgulayarak bu kez sergilerine Edremit İşitme Engelliler Derneği'nin el sanatları çalışmalarını da eklediklerini söyleyen rehabilitasyon merkezi müdiresi Emine Çakır, "Dernekler arası dayanışmayı amaçlayarak sergimize işitme engellilerin çalışmalarının yer aldığı standı da ekledik. Bu sayede onlar çalışmalarını sunma fırsatı buldu. Dernekler arası dayanışmaların sıklaşması dileklerimizle" dedi.

Sergiyi gezen vatandaşlar, işitme engellilerin yaptığı çalışmaları dikkatle incelerken, stantların başlarında duran engelli öğrenciler de hoşça vakit geçirdi. Bir hafta süresince açık kalacağı öğrenilen sergide engelli öğrencilerin yaptığı 300'e yakın çalışma bulunuyor.

(SŞ-MŞ) 12.05.2008 16:44 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title