Haberler

Edremit'te 'Başkanla Gününüz Var'a Hanımlar Büyük İlgi Gösterdi

Edremit Belediyesi'nin Geleneksel Hale Getirdiği Mahalle Matinelerinin 5.'si Darsofa Mahallesi'nde Düzenlendi. Mahalledeki Bayanlarla Bir Araya Gelen Belediye Başkanı Yunus Bozbey, Çalışmaları Hakkında Bilgi Verdi.

Edremit Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği mahalle matinelerinin 5.'si Darsofa Mahallesi'nde düzenlendi. Mahalledeki bayanlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Yunus Bozbey, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İlçedeki bayanlara yönelik hazırlanan proje kapsamında Kapıcıbaşı Mahallesi'nden başlatılan mahalle matinelerinin 5.'si, Darsofa Mahallesi'nde yapıldı. Balıkesir'de ilk kez projelendirilerek hayata geçirilen 'Başkanla Gününüz Var' sloganlı mahalle matinelerinden çok memnun olduklarını söyleyen hanımlar, Ülkü Tepe Tesisleri'ne akın etti. Başkan Yunus Bozbey'den belediye çalışmaları ve yeni projeler hakkında bilgi sahibi olan 350 bayan, Bozbey'e isteklerini de iletti. Edremit'in il olabilmesi için ileriye dönük yatırımlar yapıldığına dikkat çeken Bozbey, "Söylentilere kulak asmadan yola devam ediyoruz. Belediye olarak özellikle ev hanımlarına meslek edindirme amaçlı projeleri kapsamında el sanatları ve nakış kursları açtık. Bu kurslarda yapılan ürünleri pazarlamak için Faruk Serpil Parkı'nda çeyiz evi açtık. Burada sadece kurslarda üretilen ürünler değil, tüm hanımların evlerinde ürettikleri satılabilir her türlü malzemelerini satışa sunuyoruz. İlk Kapıcıbaşı Mahallesi sakinleriyle başlattığımız kadınlar matinesi, Darsofa Mahallesi'nde devam ediyor. Kadınlar, evlerin iç işleri ve maliye bakanlarıdır. Nasıl ki ülkeyi yönetmede bu bakanlıkların çok büyük rolü varsa, evlerde de bu düzen aynı biçimdedir. Kadınlarımızın da bilgilendirilmeye ve eğlenmeye hakkı var. Artık onların bir araya gelebildikleri özel bir günü oldu. Sizlerin görüşleri, istek ve önerileri bizlerin çalışmalarını yönlendirmektedir" dedi.

Matinede hanımlar gönüllerince eğlenme fırsatı bulurken, belediye tarafından hazırlatılan pilav, ayran ve çay ikramı büyük ilgi gördü.

(BT-OMR) 24.06.2008 18:08 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title