Haberler

Edirne Belediye Başkan Aday Adayı Gencan Açıklaması

CHP'den Edirne Belediye Başkanlığı'na aday adayı olan Nejat Gencan seçim çalışmaları kapsamında Edirne'deki çeşitli sivil toplum kuruluşlarına gerçekleştirdiği ziyaretleri sürdürüyor.

CHP'den Edirne Belediye Başkanlığı'na aday adayı olan Nejat Gencan seçim çalışmaları kapsamında Edirne'deki çeşitli sivil toplum kuruluşlarına gerçekleştirdiği ziyaretleri sürdürüyor.

Bu kapsamda hafta boyunca Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Edirne İl Koordinasyon Kurulu, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (EDESOB) ve Edirne Kent Konseyi'ni ziyaret eden Gencan, şeffaf ve katılımcı belediyecilik anlayışıyla çıktığı bu yolda projelerini sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle paylaştı.

Gencan, TMMOB Edirne İl Koordinasyon Kurulu'na gerçekleştirdiği ziyarette Edirne'nin sorunlarını çözme konusunda mimarlara ve mühendislere de danışılması gerektiğini vurguladı. Göreve geldikleri takdirde toplumun her kesimine danışarak Edirne'ye hizmet edeceklerini ve bu doğrultuda mimar ve mühendislerle ortaklaşa projeler üreteceklerini kaydeden Gencan, "Edirne'mizde çok değerli mimar, mühendis ve bilim insanı değerlerimiz var. Edirne için yapılacak hizmetlerde bu değerli insanlara danışılması gerektiği düşüncesindeyim. Edirne özellikle yapısal anlamda giderek büyüyen bir şehir. Bu büyüme beraberinde birtakım altyapı sorunlarını da getiriyor. Bu yüzden planlı büyüme esas alınmalı ve bu konuda da işin uzmanlarından görüş alınmalı" dedi.

"SORUNLARI ÇÖZECEK SOMUT PROJELERİM VAR"

Nejat Gencan, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği'ne gerçekleştirdiği ziyarette Birlik Başkanı Emin İnağ ve meslek odaları temsilcileriyle görüştü. Seçim ziyaretleri kapsamında bir hafta gibi kısa bir sürede 3 bine yakın esnafı ziyaret ettiğini kaydeden Gencan, "Esnafımızın sorunu hep aynı. Edirne'de esnafın durumu pek iç açıcı değil. Özellikle hükümetin birtakım ekonomi politikalarına yönelik bolca şikayet var" dedi. Ziyarette, Edirne esnafının sorunlarını çözecek birtakım somut projeleri olduğunu da kaydeden Gencan, "Edirne'yi, ekonomik seviyesi yüksek bir kent haline getirme inancıyla yola çıktık" diye konuştu.

EDİRNE KENT KONSEYİ ZİYARETİ

Edirne Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleriyle de bir araya gelen Gencan, kent yönetiminde katılımcı sisteme dikkat çekti. Edirne Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarıyla barışık bir tavır takınması gerektiğini ve bu sayede kentin birçok sorununun aşılacağını kaydeden Gencan, "Kent Konseyi'ni; belediyemize yardımcı olacak, fikir oluşturup, bizleri yönlendirecek, çalışmalarımıza yüzde yüz katkıda bulunacak bir oluşum olarak görüyorum. Eminim ki tam bir uyum ve hizmet heyecanıyla şehrimizde önemli projeleri birlikte gündeme getireceğiz" dedi.

Edirne Kent Konseyi Başkanı Özer Demir de Gencan'ın gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Gencan'a başarılar diledi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Edirne Belediye Başkanlığı Nejat Gencan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title