Haberler

Düzeltme) Memur-Sen İl Başkanı Şenocak: "Tehditle Kent Yönetemezsiniz"

Yeni Asır Gazetesi muhabirinin İzmir Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından tehdit edildiği yönündeki iddialar karşısında tepki gösteren Memur-Sen İzmir İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen İzmir Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak, "Bu yaklaşım farklı ses istenmediğinin göstergesidir.

Yeni Asır Gazetesi muhabirinin İzmir Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından tehdit edildiği yönündeki iddialar karşısında tepki gösteren Memur-Sen İzmir İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen İzmir Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak, "Bu yaklaşım farklı ses istenmediğinin göstergesidir. Tehditlerle kent yönetemezsiniz" dedi.

Memur-Sen İzmir İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen İzmir Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak, ulaşım sorunlarını haber yaptığı için İzmir Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından tehdit edildiği ileri sürülen gazeteci Tolga Tekin'e destek için, Yeni Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı'ya ziyarette bulundu. Yaşananlara tepki gösteren Şenocak, konunun derinlemesine araştırılması gerektiğini söyledi. Baskı, susturma ve tehdit yöntemlerine başvurmanın yanlış olduğuna dikkat çeken Şenocak, sivil toplum kuruluşlarına da çağrıda bulundu. Yapılanları kınayan Şenocak, "İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanının bu üslup ve yöntemi kabul edilebilir değil. İzmir'de bir ulaşım sıkıntısı yaşandığı aşikar ve gazetecilerin de bunu haber yapmasından daha doğal ne olabilir. Kentte oluşan sorunları basının haber yapması yöneticilerin işini kolaylaştırır. Ama basını tehditle susturmak, haber alma özgürlüğüne müdahaledir" diye konuştu.

"DESPOT, BASKICI BİR YÖNETİM ANLAYIŞI GELİŞİYOR"

Olayı bağnazlık olarak tanımlayan Abdurrahim Şenocak, şu ifadelere yer verdi: "Belediyenin kusurunu gösterince, her türlü hukuk dışı yöntemlere başvuruluyor. Yapılan tamamen haksızlıktır. Bu yaklaşım, farklı ses istenmediğinin göstergesidir ve Belediye'de despot, baskıcı bir yönetim anlayışı gelişiyor. Bu tehlikeli"

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK, KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Yeni Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı ise yaşanlara anlam veremediğini söyledi. Kişi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Bursalı, "İzmir'de vatandaşlarımızın ulaşım konusunda çok şikayetleri oldu ve biz de bu doğrultuda haber yaptık. Muhabirlerimiz çok zor şartlar da görevini yerine getiriyor ve aynı zamanda da işleri engelleniyor. Gazete'nin yayın politikası kendi sorumluluğumda. Suç duyurusunda bulunduk, konunun takipçisi olacağız" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdurrahim Şenocak Eğitim Bir Sen Memur Sen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title